Ο Ξυδάκης απαντά για ΕΡΤ: Την αγαπώ και την τιμώ (video)

Σε ανασκευή των δηλώσεών του σχετικά με την ΕΡΤ, προχώρησε ο Νίκος Ξυδάκης, μιλώντας σε εκπομπή της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Τα περί «τριτοκοσμικής ΕΡΤ» που ακούστηκαν από τα χείλη του πρώην υπουργού, προκάλεσαν αντιδράσεις τόσο από την ίδια την ΕΡΤ και συγκεκριμένα τον πρόεδρο, Διονύση Τσακνή, αλλά από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο

κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε υπερβολική τη φράση που χρησιμοποίησε, ενώ υπογράμμισε ότι «δεν ήθελα να χαρακτηρίσω συλλήβδην την ΕΡΤ», το πλαίσιο ωστόσο στο οποίο αναφέρθηκε η συγκεκριμένη φράση, ήταν επίσης συγκεκριμένο, αφού εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος.

«Σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη φράση» είπε εκνευρισμένος δημοσιογράφος της ΕΡΤ και ο κ. Ξυδάκης απάντησε: Την ΕΡΤ την τιμώ και την αγαπώ. Χρειάζεται να δούμε τη δημοσιογραφία πιο αυστηρά.

Επίσης τόνισε την ανάγκη η δημοσιογραφία να ξαναβρεί το ρόλο της και να εγκαταλείψει τις μεθόδους της κλειδαρότρυπας. Ο κ. Ξυδάκης επισήμανε ακόμη ότι οι υπουργοί δεν πρέπει να επεμβαίνουν στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. «Δεν θα έβγαινα να δώσω εξηγήσεις σε κανέναν άλλον πλην της ίδιας της ΕΡΤ», είπε ο κ. Ξυδάκης κλείνοντας τη συζήτηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα