Ρέγκλινγκ: Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης έως το Eurogroup της 20ής Μαρτίου, ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του.

«Η επίτευξη συμφωνίας έως το επόμενο Eurogroup δεν αποκλείεται, αλλά δεν είναι και σίγουρη» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Πρέπει να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη» ανέφερε παράλληλα.

Τόνισε, δε, πως «τα εναπομείναντα βήματα για την δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα είναι

πολύ μικρά».

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας υποστήριξε ότι «η συνολική κατάσταση της Ευρώπης είναι αρκετά καλή» και σημείωσε ότι «η ανάπτυξη κινείται στα ίδια επίπεδα με τις ΗΠΑ».

Ακόμη, αναφερόμενος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας εκτίμησε πως η Μαρίν Λεπέν δεν θα γίνει πρόεδρος της χώρας, καθώς σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις δεν κερδίζει στον δεύτερο γύρο.

Όσον αφορά τις τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι ο ευρωπαϊκός κλάδος είναι κατά πολύ ισχυρότερος από ό,τι ήταν πριν την κρίση του 2008, ενώ συμπλήρωσε ότι «ελάχιστες τράπεζες έχουν προβλήματα και αυτές αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις».

Τέλος, μιλώντας για το Brexit, επανέλαβε ότι ο οικονομικός αντίκτυπος θα επιβαρύνει κατά κύριο λόγο το Ηνωμένο Βασίλειο και όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα