Ο Τιμ Κουκ παραδέχτηκε ότι η Apple σχεδιάζει τεχνολογία για αυτοκινούμενα οχήματα

Αντί για έτοιμα οχήματα η Apple φαίνεται πως εστιάζει στην τεχνολογία αυτόματης οδήγησηςΤη δημιουργία λογισμικού παραδέχτηκε ο Τιμ Κουκ σε συνέντευξή του στο Bloomberg

Μετά από πολύ καιρό που φημολογείται ότι η Apple κατασκευάζει ένα αυτόνομο όχημα, ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία

«εστιάζει σε λογισμικό αυτόματης οδήγησης αυτοκινήτων».

Όπως δήλωσε στο Bloomberg, «Το βλέπουμε σαν τη μητέρα όλων των έργων AI. Η αυτονομία είναι κάτι που είναι εξαιρετικά συναρπαστικό για εμάς, αλλά θα δούμε πού θα μας πάει. Δεν λέμε πραγματικά από την άποψη του προϊόντος τι θα κάνουμε, αλλά είμαστε ξεκάθαροι ότι είναι μια βασική τεχνολογία που θεωρούμε πολύ σημαντική».

Όπως δημοσιεύει το secnews, ενώ κυκλοφορούσε η φήμη ότι η Apple ήθελε να κατασκευάσει ένα πλήρες αυτοκίνητο που θα είχε το λογότυπό της, το επίκεντρο έχει μεταφερθεί σε ένα πιο εφικτό έργο που αφορά μόνο το λογισμικό ενός τέτοιου οχήματος.

Η Apple έχει ήδη την τεχνογνωσία για την ανάπτυξη λογισμικού που θα μπορούσε να τροφοδοτήσει ένα αυτοκίνητο χωρίς οδηγό και να χρησιμοποιήσει τις τελευταίες επενδύσεις της εταιρείας στην AI, μπορεί να συνεχίσει την ανάπτυξη πιο προηγμένης τεχνολογίας που τελικά θα φτάσει σε ένα όχημα που κατασκευάζεται από έναν άγνωστο συνεργάτη αυτοκινήτων.

Οι προσπάθειες της Apple για επέκταση της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν ήδη συνδεθεί με αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, αλλά μέχρι τώρα έχουν δοθεί πληροφορίες για πιθανή συνεργασία με κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα