Νέο σκάνδαλο στη Γαλλία – Τις ανήλικες κόρες του είχε προσλάβει ο υπ. Εσωτερικών

Με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ αναμένεται να συναντηθεί ο υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι είχε προσλάβει τις κόρες του να εργαστούν ως συνεργάτιδές του στο κοινοβούλιο όταν εκείνες φοιτούσαν ακόμη στο λύκειο.

Ο Λε Ρου παραδέχθηκε ότι προσέλαβε με σύμβαση ορισμένου χρόνου τις κόρες του «κυρίως τα καλοκαίρια, ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, ποτέ όμως μόνιμα», όταν ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν-Ντενί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κόρες του άρχισαν να εργάζονται περίπου στην ηλικία των 15 με 16 ετών και συνολικά υπέγραψαν 14 και 10 συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου από το 2009 ως το 2016, με συνολικές απολαβές ύψους 55.000 ευρώ.

«Δεν υπάρχει σύγκριση» με την υπόθεση του Φρανσουά Φιγιόν που είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές, τόνισε ο Γάλλος υπουργός.

«Μιλάμε για μια καλοκαιρινή δουλειά στο πλευρό ενός βουλευτή», δήλωσε ο Λε Ρου σε τηλεοπτική εκπομπή επιχειρώντας να δικαιολογηθεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα