Κώστας Καραμανλής για Βατοπέδι: Αποκαλύφθηκαν οι σκευωρίες κατά της κυβέρνησής μου

H ετυμηγορία αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκανΑποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα

Την απόφαση της αθώωσης όλων των κατηγορούμενων στην υπόθεση του Βατοπεδίου σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κάνοντας λόγο ότι η σημερινή ετυμηγορία «κλείνει μία μεγάλη πληγή» και καταγγέλλοντας «σκευωρίες κατά της κυβέρνησής του».

Συγκεκριμένα ο Κώστας Καραμανλής αναφέρει ότι: «Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση

Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο».

Ακόμη τονίζει ότι: «Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

Ας σημειωθεί ότι κρίθηκαν αθώοι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση Βατοπεδίου, μεταξύ των οποίων και ο ηγούμενος της Μονής Εφραίμ αλλά και ο μοναχός Αρσένιος, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις και παραλείψεις εκπροσώπων κρατικών φορέων σε σχέση με τις ανταλλαγές ακινήτων του δημοσίου με εκτάσεις της Λίμνης Βιστωνίδας και παραλίμνιες εκτάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα