Μετά τη «Λευκή Νύχτα» ήρθε και η «Κόκκινη Νύχτα» στην Καλαμάτα

Με μεγάλη συμμετοχή Καλαματιανών κι αθρόα συρροή επισκεπτών, από τις γύρω πόλεις της Πελοποννήσου και την Αθήνα, πέρασε η πρώτη «Κόκκινη Νύχτα» στην Καλαμάτα, μια βραδιά πολλών εκδηλώσεων και μεγάλων εκπτώσεων

από τα εμπορικά καταστήματα, που ξεκίνησε, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Καλαμάτας, περί τις 6:30 χθες το απόγευμα και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Η πρωτοβουλία του δήμου Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Σύλλογο Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, είχε σκοπό την τόνωση της αγοράς, ακολουθώντας τις τρεις προηγηθείσες πολύ πετυχημένες διοργανώσεις της Λευκής Νύχτας, το τελευταίο Σάββατο του Αυγούστου.

Οι κεντρικοί δρόμοι, τα εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα εστίασης και τα ξενοδοχεία έσφυζαν όλα από απρόσμενη πελατεία, η πόλη ήταν χαρούμενη σε κάθε γωνιά της, οι άνθρωποι είχαν ξεχυθεί στους δρόμους, παρά το ελαφρύ κρύο και τη νοτιά του λιμανιού, που έφθανε έως την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας (σημείο εξέλιξης των πιο σημαντικών δρώμενων της βραδιάς).

Παιδότοπος, ακροβατικές χορευτικές επιδείξεις, μουσικά συγκροτήματα σε κάθε γωνιά της κεντρικής πλατείας και φιλόξενα κεράσματα από υπαίθριες ψησταριές που είχαν στηθεί στους δρόμους που οδηγούσαν στην πλατεία, καλωσόριζαν τον επισκέπτη, που για την πρόσβασή του είχαν διατεθεί δωρεάν λεωφορεία του ΚΤΕΛ, που επιβίβαζαν από τρία βασικά σημεία της Νέας Εισόδου της πόλης.

«Η Κόκκινη Νύχτα σημείωσε απόλυτη επιτυχία και οι στόχοι, οι οποίοι τέθηκαν, πραγματοποιήθηκαν. Πολύς κόσμος, πολύ καλές τιμές, φροντίδα για την καθαριότητα, ψυχαγωγία που άρχισε από τις 20.00 και κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες. Ήταν μια βραδιά αγορών και διασκέδασης, στην οποία μετέχουν όχι μόνο Καλαματιανοί, αλλά και πολίτες από τη Μεσσηνία, την Πελοπόννησο και την Αθήνα.

Η εκδήλωση απόψε καθιερώθηκε και θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την τελευταία ημέρα των χειμερινών εκπτώσεων. Ο δήμος Καλαμάτας προσπαθεί πάντοτε για την οικονομική και κοινωνική στήριξη της πόλης, υλοποιώντας δράσεις όπως η Κόκκινη Νύχτα, που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε στο ΑΠΕΜΠΕ ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα