Πρωταθλητής και επίσημα

Η κατάκτηση του 43ου πρωταθλήματος του Ολυμπιακού είχε… υπογραφή Φουστέρ. Με δύο γκολ του Ισπανού, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν (3-0) της Βέροιας και είναι και μαθηματικά πρωταθλητές από τον Φλεβάρη.

Έχοντας να ξεπεράσει πρώτα την κακή του ψυχολογία από τον αποκλεισμό από την Άντερλεχτ και κατόπιν το εμπόδιο της Βέροιας, ο Ολυμπιακός έκανε το αναμενόμενο

και βγάζοντας αντίδραση επικράτησε με 3-0, κατακτώντας και μαθηματικά τον 43ο τίτλο της ιστορίας του.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο αγαπημένος της «ερυθρόλευκης» εξέδρας, Νταβίντ Φουστέρ που έδειξε να έχει την περισσότερη διάθεση απ’ όλους και με δύο γκολ άνοιξε το δρόμο για την επικράτηση των γηπεδούχων.

Έπειτα από ένα α’ ημίχρονο που ο ρυθμός ήταν ιδιαίτερα χαμηλός και απόλυτα διαχειρίσιμος από την πλευρά της Βέροιας, ο Ολυμπιακός κατάφερε μεν να προηγηθεί, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις απειλήθηκε από τους φιλοξενούμενους. Σε αυτές τις στιγμές ο Ρομπέρτο δήλωσε «παρών» και ουσιαστικά έβαλε τέλος σε όποια… όνειρα είχε η ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου.

Στο β’ ημίχρονο και αφού ο Φουστέρ «έγραψε» και το 2-0, ο Ολυμπιακός πρόσφερε και θέαμα στους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο «Γ. Καραϊσκάκης», καθώς όχι μόνο έκανε το 3-0 με τον «πεισματάρη» Πουλίδο, αλλά έχασε πολλές ευκαιρίες για ευρύτερο σκορ.

Η ουσία όμως ήταν δεδομένη… Ο Ολυμπιακός έκανε το αυτονόητο νικώντας μέσα στο σπίτι του τη Βέροια και κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα, πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά στην ιστορία.

Οι συνθέσεις:

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Βούρος, Ντα Κόστα, Τσιμίκας, Ζντιέλαρ (46’ Μπουχαλάκης), Κασάμι, Φουστέρ, Ντομίνγκες (66’ Φορτούνης), Κολοβός (66’ Ερνάνι), Πουλίδο

Στον πάγκο: Καπίνο, Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Ερνάνι, Καμπιάσο, Σεμπά, Ιντέγε

Βέροια (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Πούγγουρας, Μπράβο, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Γιουσούφ, Ανάκογλου (84’ Μεληκιώτης), Μαγέφσκι (59’ Γεωργιάδης), Ναζλίδης (70’ Καϊκούτ)

Στον πάγκο: Βασιλειάδης, Μεληκιώτης, Γεωργιάδης, Μαραγκός, Όστοϊτς, Εντζεγκέλε, Καϊκούτ

Keywords
Τυχαία Θέματα