Μεγάλες διαδηλώσεις στην Αυστρία κατά της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης (video)

Κύμα διαδηλώσεων ξέσπασε στην Αυστρία μετά την ορκωμοσία της νέα ακροδεξιάς κυβέρνησης με επικεφαλής τον 31χρονο Σεμπάστιαν Κουρτς.

Δείτε επίσης: Αναλαμβάνει καθήκοντα η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας – Τι σηματοδοτεί για την Ευρώπη

Διάφορες πορείες πραγματοποιήθηκαν έπειτα από έκκληση αριστερών ομάδων και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατευθύνθηκαν προς τη συνοικία όπου βρίσκονται τα υπουργεία και το πρώην αυτοκρατορικό παλάτι όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των 13 νέων

μελών της κυβέρνησης, εκ των οποίων έξι ανήκουν στο FPÖ.

#RuptlyLive: Tensions run high as protesters rally against the inauguration of Austria’s new government https://t.co/4mSsmQFvu6 pic.twitter.com/ff83N2uXLu

— Ruptly (@Ruptly) 18 Δεκεμβρίου 2017


Στη νέα κυβέρνηση, εννέα από τα 16 μέλη της προέρχονται από το Λαϊκό Κόμμα και επτά από το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο καταλαμβάνει τα σημαντικά υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών και Άμυνας, ενώ στελέχη του θα βρίσκονται επικεφαλής και των υπουργείων Υποδομών, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας, με τον αντικαγκελάριο Στράχε να έχει επίσης τις αρμοδιότητες Αθλητισμού και Δημοσίων Υπαλλήλων.

RT Ruptly: #RuptlyLive: Antifa protest against the inauguration of Austria’s new government https://t.co/B36nuY1cGp pic.twitter.com/ixn3DabC98

William L McGonagle (@UssLibertyy) 18 Δεκεμβρίου 2017

Αντιδράσεις από Ε.Ε.

Αντιδράσεις προκαλεί τόσο στο επίπεδο της Ευρώπης όσο και του Βελγίου η επισφράγιση της συμφωνίας συντηρητικών και ακροδεξιών στην Αυστρία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Ο νέος Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς θα επισκεφτεί αύριο τις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Δεν είναι ποτέ καλό νέο, όταν ένα ακροδεξιό κόμμα συμμετέχει στην κυβέρνηση», δήλωσε ο Σαντρο Κοτζι, υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας, ενώ ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, κάλεσε σε επαγρύπνηση τους δημοκράτες στην Ευρώπη λέγοντας πως θα πρέπει να έχουν το νου τους στην κυβέρνηση που αναλαμβάνει καθήκοντα στην Αυστρία.

Σε ό,τι αφορά τον βελγικό Τύπο η ανησυχία είναι επίσης έκδηλη σήμερα. Για «εφιάλτη της Ακροδεξιάς» που εξακολουθεί να απειλεί την Ευρώπη, κάνει λόγο η De Standaard στο κύριο άρθρο της σημειώνοντας ότι ο Χάιντερ ήταν «περιστέρι» μπροστά στους 6 υπουργούς του ακροδεξιού FPO που ετοιμάζονται να αναλάβουν υπουργικά χαρτοφυλάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα