Κυρώσεις σε βάρος του σεξιστή Πολωνού ευρωβουλευτή

Ο Πολωνός θα κλιθεί να πληρώσει τον μισθό ενός μήνα και θα αποκλειστεί από τις δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για δέκα ημέρες

Το σεξιστικό παραλήρημα του Πολωνού ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν – Μίκε που είχε αποκαλέσει τις γυναίκες αδύναμες και λιγότερο ευφυείς οπότε και πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες.

«Φυσικά οι γυναίκες πρέπει να πληρώνονται λιγότερο από τους άνδρες γιατί είναι πιο αδύναμες, πιο μικρές και λιγότερο ευφυείς», είχε πει χαρακτηριστικά ο ευρωβουλευτής.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στο γυναικείο φύλο, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ανακοίνωσε πως ο Πολωνός ευρωβουλευτής τιμωρήθηκε με παρακράτηση της βουλευτικής αποζημίωσης για ένα μήνα, προσωρινή αναστολή από δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για δέκα ημέρες και απαγόρευση να εκπροσωπεί το Σώμα σε οποιαδήποτε αντιπροσωπεία, διακοινοβουλευτική διάσκεψη ή άλλο φόρουμ για περίοδο ενός έτους.

Όλα αυτά ισχύουν από σήμερα Τρίτη 14 Μαρτίου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης από τον κ. Ταγιάνι οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα