Τσαβούσογλου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε πως οι αξίες της Ε.Ε. «εξαφανίζονται μια προς μια»

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει, είπε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, την ώρα που η ένταση μεταξύ Τουρκίας – Ολλανδίας κλιμακώνεται έπειτα από την απαγόρευση τούρκων υπουργών να πραγματοποιήσουν καμπάνια υπέρ του «ναι» για το επικείμενο δημοψήφισμα.

Μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος της Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης

(AK), ο Τσαβούσογλου είπε: «Πιστεύουμε ότι το μέλλον της Ευρώπης δεν θα είναι καθόλου ευχάριστο«.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ε.Ε. ιδρύθηκε σε μια προσπάθεια ένωσης της Ευρώπης γύρω από ορισμένες αξίες, ωστόσο αυτές οι αξίες «εξαφανίζονται μια προς μια«.

Αναφερόμενος στην απαγόρευση της Ολλανδίας το περασμένο Σάββατο, είπε: «Γιατί ακύρωσαν την επίσκεψη ενός ξένου υπουργού; Πήγα εκεί την περασμένη χρονιά. Τι άλλαξε από τότε;«

Ο υπουργός παράλληλα κατηγόρησε την Ευρώπη για διγλωσσία απέναντι στην Τουρκία. Όπως είπε, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί σε ιδιωτικές συνομιλίες εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην Τουρκία ενώ στις δημόσιες δηλώσεις τους αποφεύγουν να καταδικάσουν τα πρόσφατα περιστατικά.

«Ξέρετε γιατί; Λόγω φόβου«, είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε, «η Ευρωπαϊκή Ένωση καταρρέει» και οι χώρες της Ε.Ε. φοβούνται τη διάλυση.

Keywords
Τυχαία Θέματα