Ικανοποίηση Κοντονή για το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων

O υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, μετά την ενημέρωση που είχε κατά την επίσκεψή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια της Αθήνας (Εφετείο και Πρωτοδικείο), για την λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων για την Διοικητική Δικαιοσύνη, εξέφρασε την ικανοποίηση του και τόνισε ότι «αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για εμάς η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων».

Αναλυτικότερα, ο Κοντονής επισκέφθηκε διαδοχικά το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Διοικητικό Πρωτοδικείο

και Εφετείο Αθηνών, όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων για την Διοικητική Δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης, παρακολούθησε σε πραγματικό χρόνο (realtime) τις τεχνικές δυνατότητες που παρέχει το σύστημα σε δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς υπαλλήλους και πολίτες, οι οποίοι πλέον μπορούν να παρακολουθούν βήμα-βήμα τα στάδια μιας υπόθεσης.

Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την ικανοποίησή του για «το σημαντικό αυτό έργο διαχείρισης δικαστικών υποθέσεων με την ενοποιημένη πλέον βάση δεδομένων, που δίνει τη δυνατότητα στους διοικητικούς δικαστές να έχουν πρόσβαση σε όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αξιοπιστία των στατιστικών στοιχειών και στην σημασία της έγκαιρης και έγκυρης συλλογής τους, καθώς αποτελούν βασικό εργαλείο για την αποτύπωση της κατάστασης στον χώρο της Διοικητικής Δικαιοσύνης».

Τέλος, μετά την ενημέρωση, δήλωσε: «Αποτελεί θεμελιώδες ζήτημα για εμάς η αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων.

Η δυνατότητα παρακολούθησης της πορείας μιας υπόθεσης είναι απολύτως θετική και στοιχειώδης σε ένα κράτος δικαίου.

Μέχρι τώρα πηγαίναμε στα τυφλά, πελαγοδρομούσαμε. Τα στοιχεία ήταν αποσπασματικά.

Πλέον με το εργαλείο αυτό μπορούμε να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας, για την επιτάχυνση των ρυθμών απονομής της Δικαιοσύνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα