ΗΠΑ: Ο Τζον Όλιβερ αγόρασε διαφημιστικό χώρο για να «εκπαιδεύσει» τον Τραμπ

Ο βρετανός κωμικός ηθοποιός, παρουσιαστής και πολιτικός σχολιαστής, Τζον Όλιβερ, η εκπομπή του οποίου είναι πολύ δημοφιλής στις ΗΠΑ, αγόρασε διαφημιστικό χώρο στα μεγαλύτερα ενημερωτικά δίκτυα προκειμένου να «εκπαιδεύσει» τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού φοβάται ότι ο αμερικανός πρόεδρος θα λαμβάνει αποφάσεις βασισμένος σε ανακριβείς πληροφορίες.

Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ

παρακολουθεί τακτικά τα κανάλια Fox News, CNN και MSNBC.

Πολλές φορές έχει συμβεί να στείλει μηνύματα στο Twitter, απαντώντας σε δηλώσεις που έγιναν λίγο νωρίτερα σε κάποιο από αυτά τα δίκτυα.

Στην πολιτική, χιουμοριστική εκπομπή του «Last Week Tonight» που προβάλλεται στο καλωδιακό δίκτυο HBO, ο Τζον Όλιβερ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι ο Τραμπ συχνά αναπαράγει πληροφορίες που δεν έχουν επαληθευτεί ή είναι εντελώς λανθασμένες.

Διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να περάσει το μήνυμά του στον πρόεδρο μέσω της εκπομπής του «επειδή δεν την παρακολουθεί», άλλαξε στρατηγική.

«Υπάρχει ένα Μέσο με το οποίο θα θέλαμε να του περάσουμε τα χρήσιμα γεγονότα στο μιντιακό μενού του», εξήγησε στην πρώτη εκπομπή της τέταρτης σεζόν του σόου του, που προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Έτσι, ο Όλιβερ αποκάλυψε ότι έχει δημιουργήσει διαφημιστικά σποτάκια και αγόρασε διαφημιστικό χρόνο στις πρωινές εκπομπές των καναλιών Fox News, CNN και MSNBC (μόνο για την περιοχή της Ουάσινγκτον), διασφαλίζοντας ότι ο Τραμπ θα τα δει αν τύχει να ανοίξει την τηλεόρασή του εκείνη την ώρα.

Το σποτάκι είναι παρωδία μιας διαφήμισης για καθετήρες που προβάλλεται τακτικά από τα κανάλια αυτά.

Πρωταγωνιστής είναι ένας ηλικιωμένος άνδρας που δηλώνει «επαγγελματίας καουμπόι».

Η παρωδία του Όλιβερ ξεκινάει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, στο ίδιο σκηνικό αλλά ο «καουμπόι» αντί να επαινεί τους «ανώδυνους καθετήρες», αρχίζει να εξηγεί ποια είναι τα τρία όπλα του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου (οι διηπειρωτικοί πύραυλοι-ICBM, τα υποβρύχια-SLBM και τα βομβαρδιστικά), κάτι που φάνηκε ότι δεν γνώριζε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό κατά την προεκλογική περίοδο.

Σήμερα το πρωί, πολλοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ανέφεραν ότι είδαν τη διαφήμιση.

«Μέχρι να μας σταματήσουν, είμαστε έτοιμοι να εκπαιδεύσουμε τον Ντόναλντ Τραμπ σε θέματα που είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι αγνοεί, ένα προς ένα», είπε ο Όλιβερ, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από τα μελλοντικά διαφημιστικά μηνύματα.

«Το να εκτελείς τις οικογένειες των τρομοκρατών ίσως να μοιάζει με επίδειξη δύναμης αλλά, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης, ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου» εξηγεί ο «καουμπόι» σε άλλη διαφήμιση, αναφερόμενος σε μια από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τραμπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα