Γιώργος Μαυρίδης: Τα δύσκολα παιδικά χρόνια με τον πατέρα του στη φυλακή

Ο Γιώργος Μαυρίδης σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε μίλησε για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια.

Ο πατέρας του παρουσιαστή ήταν φυλακή και η μητέρα του αγωνιζόταν για να μεγαλώσει εκείνον και την αδελφή του.

«Η μητέρα μου έκανε χρόνια οικονομία και κατάφερε να μεγαλώσει δύο παιδιά. Δούλευε στο μανάβικο του αδελφού της και το βράδυ ως μοδίστρα, είχε ένα βαθιά προβληματικό γάμο, αλλά δεν μου έμαθε να μισώ. Δεν μίλησε ποτέ με άσχημα λόγια για τον πατέρα μου. Μου έλεγε “δεν είναι κακός, οι καταστάσεις τον έκαναν να φέρεται έτσι”.

Αν και πιτσιρίκι υπήρξα

αλήτης, με την έννοια ότι ήμουν επαναστάτης και άτακτος, ευτυχώς δεν ξέφυγα, πάντα είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου να μη στενοχωρήσω τη μάνα και να προσπαθώ να την κάνω περήφανη για μένα». Είμαι σίγουρη πως με την πορεία του σήμερα είναι περήφανη. «Ίσως. Δεν είναι από τις μάνες που θα σ’ το πουν. Είναι αυστηρή, αλλά έπρεπε να είναι έτσι. Είχε την απόλυτη ευθύνη για δύο παιδιά».

Ενώ αναφέρθηκε και στην πίστη του στον Θεό. «Έχω δηλώσει πως είμαι άθεος, αλλά δεν έχω κανένα πρόβλημα με τη θρησκεία, ούτε με τους ανθρώπους που πιστεύουν. Έγινα και νονός. Είναι πολύ ωραίο πράγμα να δίνεις το όνομα σε ένα παιδάκι και να γίνεσαι πνευματικός πατέρας του. Το θέμα μου δεν είναι με τη θρησκεία, αλλά με τους εκπροσώπους της.

Βλέπεις παπάδες να βγαίνουν να βρίζουν, να επιτίθενται σε άλλους ανθρώπους. Αυτό μας δίδαξε ο Ιησούς; Μικρός ήμουν παπαδοπαίδι. Ο Ιησούς δίδαξε την αγάπη. Πού είναι αυτή η αγάπη σήμερα; Αυτή τη στιγμή στη χώρα υπάρχει κόσμος που πεινάει. Και βλέπεις τους παπάδες ντυμένους στα χρυσά να σου κάνουν κήρυγμα. Πώς μπορεί να με πείσει η άποψή τους; Αλλά όταν πεις κάτι που δεν βολεύει τον άλλον, σου επιτίθεται και σου βάζει ταμπέλες. Δυστυχώς έτσι είναι η κοινωνία μας».

Πηγή: People

Keywords
Τυχαία Θέματα