Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα: Το μήνυμα Παυλόπουλου (εικόνες)

Στρατιωτική παρέλαση στο κέντρο της ΑθήναςΑπό τις 6:00 το πρωί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των οχημάτων «Η ιστορία γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Ολοκληρώθηκε, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της

25ης Μαρτίου.

Προηγήθηκε δοξολογία και κατάθεση στεφάνου από τον κ. Παυλόπουλο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τσίπρας: Προχωράμε στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού με τα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821 και του Διαφωτισμού

«Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 δεν είναι απλώς η γενέθλια πράξη του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Συμπυκνώνει μια μακρόχρονη πορεία, όπου τα εθνικά ιδεώδη συνδυάζονται με τις ιδέες της ελευθερίας, της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον Διαφωτισμό. Ο κόσμος, πλέον, μπορούσε να γίνει, μέσα από τους αγώνες των ανθρώπων, ένας κόσμος ισότητας, αδελφότητας και ελευθερίας -και αυτό το μήνυμα συνέπαιρνε τους λαούς», τονίζει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμά του για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

«Αυτή τη γενέθλια ημέρα γιορτάζουμε σήμερα. Εορτασμός, βέβαια, δεν σημαίνει παχιά λόγια για το κλέος των προγόνων, αλλά πράξεις ουσίας. Πρώτον, επιστημονικό αναστοχασμό, χωρίς ωραιοποιήσεις και παρωπίδες -και σε αυτό μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι για τα επιτεύγματα της σύγχρονης ελληνικής ιστοριογραφίας και των πανεπιστημίων μας. Δεύτερον, σημαίνει ότι με τα ειρηνικά έργα του σήμερα, τον αγώνα για την ανόρθωση του τόπου, τη διεύρυνση της δημοκρατίας και των κοινωνικών κατακτήσεων, τιμάμε την Επανάσταση του 1821», επισημαίνει ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι: «ο ελληνικός λαός βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και δίνει αγώνα για την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της υποστήριξης των κατατρεγμένων, όπως φάνηκε και με το προσφυγικό. Αισθανόμαστε όλοι υπερήφανοι γι’ αυτό».

«Προχωράμε, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, που δεν ωραιοποιούμε, στον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, του πολιτισμού και της εθνικής και κοινωνικής αξιοπρέπειας. Με τα ιδεώδη της Επανάστασης του 1821 και του Διαφωτισμού να μας εμπνέουν, στις συνθήκες του 21ου αιώνα, για την Ελλάδα και την Ευρώπη», καταλήγει στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός.

Παυλόπουλος: Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα

«Εορτάζουμε την Εθνεγερσία του 1821, που οδήγησε στην «Ανάσταση» του Γένους μας και στη δημιουργία του νεώτερου Ελληνικού Κράτους. Το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας Αγωνιστών του 1821 πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί στο διηνεκές. Εμείς, οι Έλληνες απανταχού της Γης, έχουμε ιερό χρέος να σφυρηλατήσουμε ένα αρραγές μέτωπο συναπόφασης και συνευθύνης για την υπεράσπιση της Πατρίδας και του εθνικού συμφέροντος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της παρέλασης για την επέτειο της εθνεγερσίας της 25ης Μαρτίου.

Ο κ. Παυλόπουλος με αφορμή την σημερινή Σύνοδο Κορυφής της Ρώμης για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπογράμμισε ότι: «έχουμε το δικαίωμα να υπενθυμίζουμε στους Εταίρους μας ότι οι Πρόγονοί μας, λίγο πριν την έναρξη της Εθνεγερσίας, απηύθυναν έκκληση υπέρ της Ελευθερίας των Ελλήνων προς τους Λαούς της Ευρώπης. Αυτό και μόνον αρκεί για να καταδείξει πόσο η Ελλάδα και οι Έλληνες είναι διαχρονικώς προσανατολισμένοι με συνέπεια προς το Ευρωπαϊκό Όραμα».

«Η Ελλάδα έχει αποφασίσει να ανήκει οριστικά και αμετάκλητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της, την Ευρωζώνη. Η Ελλάδα δεν νοείται εκτός Ευρώπης αλλά και η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι αυτό για το οποίο ιδρύθηκε χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της» και κατέληξε λέγοντας ότι: «Έτσι πορευόμαστε –με την συντριπτική πλειοψηφία των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων ενωμένη προς την κατεύθυνση αυτή- τον ευρωπαϊκό μας δρόμο, χωρίς αμφιβολία ή σκεπτικισμό, πρωτοστατώντας και στον κοινό αγώνα για να ξαναβρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση τις ιδρυτικές της ρίζες, πάνω στις οποίες μπορεί και πρέπει να εξελιχθεί κατά τον προορισμό της».

Καμμένος: Aνάγκη αρραγούς μετώπου για την εξασφάλιση καλύτερου μέλλοντος για τις νεότερες γενιές των Ελλήνων

Την ανάγκη «σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να ορθώσουμε αρραγές μέτωπο, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε επιτυχώς τις μεγάλες προκλήσεις των καιρών και να εξασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τις νεότερες γενιές των Ελλήνων», επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του εορτασμού της εθνικής παλιγγενεσίας. «Ειδικά σήμερα, που η ιστορία γράφεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς, το μήνυμα της 25ης Μαρτίου 1821 είναι πιο επίκαιρο από ποτέ», συνεχίζει.

Ο κ. Καμμένος προτρέπει «το απαράμιλλο παράδειγμα των προγόνων μας αγωνιστών του 1821, πρέπει να μας εμπνέει και να μας καθοδηγεί. Ιδίως, δε, κατά την τρέχουσα συγκυρία, που με ανιστόρητες και προκλητικές διεκδικήσεις, γείτονες αμφισβητούν τις κατακτήσεις του Έθνους μας και τις Διεθνείς Συνθήκες που τις περιβάλλουν». Παράλληλα, θυμίζει ότι «αποτελεί επίσης διαρκές χρέος μας, ιδίως δε, όταν τιμάμε τον Ελληνισμό και τους αγώνες του, να μην ξεχνάμε την Κύπρο, για την οποία εξακολουθεί να υφίσταται μέχρι σήμερα η ξένη στρατιωτική κατοχή» και εκφράζει την ελπίδα ότι «το Διεθνές Δίκαιο θα επικρατήσει και θα υπάρξει δίκαιη και βιώσιμη λύση, με ταυτόχρονη κατάργηση των αναχρονιστικών εγγυήσεων».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, εξαίρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την άριστη εκτέλεση της αποστολής τους, καθώς και την αρωγή και συμπαράσταση που ολόψυχα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο, όπου και όποτε αυτό απαιτηθεί. «Εσείς στέλνετε καθημερινά σε εχθρούς και φίλους, μήνυμα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας, αποφασιστικότητας, ψυχραιμίας και ετοιμότητας, το οποίο αναγνωρίζει ο ελληνικός λαός», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα