Γαλλία: Παραιτείται επιφανές στέλεχος της κεντροδεξιάς

Ο Κριστιάν Εστροζί, επιφανές στέλεχος του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων (LR) ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από την θέση του προέδρου της περιοχής Προβηγκίας-Άλπεων-Κυανής Ακτής, κρατώντας ωστόσο αποστάσεις από το ενδεχόμενο να αναλάβει υπουργικό θώκο στην κυβέρνηση υπό τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Θέλω να το πω με ξεκάθαρο τρόπο: η μοναδική μου φιλοδοξία είναι να υπηρετήσω την πόλη μου (τη Νίκαια) και την περιοχή μου, όχι να εισέλθω στην κυβέρνηση» δήλωσε ο Εστροζί, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στη Νίκαια,

μία ημέρα μετά την εκλογή του Εμανουέλ Μακρόν τον οποίο ο κεντροδεξιός πολιτικός είχε υποστηρίξει.

Ο Κριστιάν Εστροζί, για το πρόσωπο του οποίου κυκλοφόρησαν φήμες ότι ενδέχεται να ενταχθεί στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, είχε εκλεγεί πρόεδρος στην περιοχή Προβηγκία-Άλπεις-Κυανή Ακτή τον Δεκέμβριο του 2015.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, τόνισε ότι εκπλήρωσε την αποστολή του στην περιοχή του καθώς νίκησε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο και θέλει πλέον να επικεντρωθεί στο πολιτικό του μέλλον στην γενέτειρά του, τη Νίκαια, όπου φιλοδοξεί να επανεκλεγεί δήμαρχος.

«Του έδωσα συγχαρητήρια (στο νέο πρόεδρο) χθες και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία διότι πάνω απ’ όλα, θέλω η χώρα να πετύχει»

Λίγο αργότερα πηγή που πρόσκειται στο περιβάλλον του Εστροζί, έκανε γνωστό ότι ο συντηρητικός πολιτικός απέρριψε πρόταση να αναλάβει υπουργική θέση στην νέα κυβέρνηση του Μακρόν.

Το επιφανές στέλεχος της γαλλικής κεντροδεξιάς βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής από το κόμμα του, τους Ρεπουμπλικάνους, μετά τη συνάντησή του με τον Μακρόν στη Μασσαλία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα