Παραδόθηκε ο 45χρονος που εισέβαλε στον ΟΚΑΝΑ μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών (video)

Ο 45χρονος, πατέρας πέντε παιδιών, εισέβαλε στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και υπό την απειλή όπλου ζητούσε να μην γκρεμιστεί το περίπτερο που διατηρεί χωρίς άδειαΟ δήμαρχος της πόλης Τάσος Βάμβουκας, του πρότεινε να βγάλει άδεια για να ανοίξει περίπτερο σε άλλο σημείο της πόλης

Τέλος στην κατάσταση πολιορκίας στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ δίπλα στο πρώην Ψυχιατρείο Χανίων, δόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν μετά από σχεδόν 7 ώρες, ο ένοπλος

45χρονος που είχε κλειστεί στο κτίριο αποφάσισε να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει τραυματιστεί ελαφρά, ενώ -πέραν του σοκ που υπέστησαν- σώοι βγήκαν από το κτίριο και οι τρεις εργαζόμενοι που παρέμεναν όλες αυτές τις ώρες κλεισμένοι σε διαφορετικό χώρο από εκείνον που ήταν ο ένοπλος.

Τη στιγμή που ο ένοπλος δράστης ανταλλάσσει πυροβολισμούς, έξω από τον ΟΚΑΝΑ στα Χανιά, με τους αστυνομικούς κατέγραψε βίντεο του Κρήτη TV.

Το χρονικό

Το πρωί της Δευτέρας,ο 45χρονος πατέρας, πέντε παιδιών εισέβαλε στα γραφεία του ΟΚΑΝΑ και υπό την απειλή όπλου ζητούσε να μην γκρεμιστεί το περίπτερο που διατηρεί χωρίς άδεια στο Ενετικό Λιμάνι, καθώς αποτελεί το μοναδικό έσοδο για να ζήσει την οικογένειά του.

Όπως φώναζε από το περίπτερο ζει την πολυμελή οικογένειά του, καθώς είναι πολύτεκνος και ζητούσε να μην γίνει η κατεδάφισή του.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί οι οποίοι περικύκλωσαν το κτίριο, αλλά μόλις τους είδε πυροβόλησε και τότε οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά.

Οι τρεις εργαζόμενοι που βρίσκονταν κλειδωμένοι σε ένα δωμάτιο του ΟΚΑΝΑ δεν διατρέχουν, κανένα κίνδυνο.

Οι συγγενείς του ζητoύσαν να παραδοθεί

Στο σημείο έσπευσαν ο πατέρας του 45χρονου, φίλοι του κι ένας γιατρός, που προσπαθούσαν να τον πείσουν να παραδοθεί. Η γυναίκα του 45χρονου απειλούσε πως αν τους πάρουν την άδεια θα πέσει στη θάλασσα μαζί με τα παιδιά της.

Το περίπτερο δεν έχει άδεια λειτουργίας, λέει ο Δήμαρχος Χανίων

«Το θέμα το χειριζόμαστε από το πρωί και εγώ έχω εμπλακεί στην υπόθεση γιατί εμμέσως αφορά και τον δήμο. Υπάρχει ένα περίπτερο που χρησιμοποιεί ο εν λόγω κύριος και το οποίο κανονικά δεν έχει άδεια λειτουργίας. Εχει λήξει η άδεια του αναπήρου που την είχε κάποτε, έχουν περάσει και τα δέκα χρόνια που υπάρχει ένα περιθώριο και ουσιαστικά αυτός χρησιμοποιεί ένα περίπτερο που δεν έχει κανονική άδεια. Και άλλη φορά του έχουμε δώσει μια παράταση διότι όντως υπάρχει ένα πρόβλημα ανθρώπινο έχει παιδιά αυτός ο άνθρωπος να θρέψει».

Συνάντηση προέδρου και ΔΣ του ΟΚΑΝΑ με τους εργαζόμενους

Συνάντηση με τους εργαζόμενους του ΟΚΑΝΑ είχε το απόγευμα ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ευάγγελος Καφετζόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να ενημερωθεί από τους ίδιους για όσα συνέβησαν με την εισβολή ενόπλου και την κατάσταση ομηρίας που βίωσαν επί 7 ώρες, τρείς υπάλληλοι.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ τόνισε:

«Είμαστε εδώ, σχεδόν σύσσωμο το Συμβούλιο του Οργανισμού, σε μια προσπάθεια όχι μόνο να μάθουμε τι συνέβη, αλλά και για να στηρίξουμε το προσωπικό, τους ανθρώπους αυτούς που για επτά ώρες βρέθηκαν σε καθεστώς ομηρίας μέσα στη μονάδα.

Από ότι φαίνεται η μονάδα αντεπεξήλθε με απόλυτη ψυχραιμία στη δύσκολη κατάσταση που βίωσε σήμερα.

Είμαστε ευχαριστημένοι που έληξε το περιστατικό αυτό, χωρίς παραπάνω συνέπειες.

Συζητάμε με το προσωπικό για να λυθούν τα όποια προβλήματα υπάρχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα