Κοζάνη: Προγράμματα απασχόλησης και επαναφορά Ελλήνων επιστημόνων στη χώρα

09:57 8/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Πρόγραμμα εγγυημένης απασχόλησης που θα ξεκινήσει στο τέλος του 2017, σε τρεις περιόδους και θα απευθύνεται σε 150.000 ανέργους προωθεί η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα τόνισε κατά διάρκεια συνέντευξης τύπου στην Κοζάνη ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Πρόκειται για πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης που θα βασίζεται στην κοινωφελή εργασία αλλά θα ισχύει και για τον ιδιωτικό τομέα. Σ

ε πρώτη φάση θα συμπεριλάβει 55.000 νέους ανέργους, απόφοιτους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε

εργασίες με βάση τα τυπικά προσόντα που διαθέτουν, 25.000 μακροχρόνια ανέργους και οι υπόλοιποι 70.000 άνεργοι στην κοινωφελή εργασία. Η επιδότηση απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα θα περιλαμβάνει κατώτατο μισθό με ασφαλιστικές εισφορές.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Ανάπτυξης το πρώτο κύμα των εργαζομένων μετά την οκτάμηνη απασχόλησή του, θα λαμβάνει το επίδομα ανεργίας για ένα έτος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως επίδομα απασχόλησης ώστε ο απασχολούμενος να συνεχίσει να εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα όσον αφορά την φυγή ελληνικών μυαλών στο εξωτερικό ο κ. Παπαδημητρίου ανέφερε πως καταβάλλεται προσπάθεια επαναφοράς τους στην χώρα μέσω και του νομοσχεδίου για τις νεοφυής επιχειρήσεις με φορο-ελαφρύνσεις καθώς και την δημιουργία συνεργασιών μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων του εξωτερικού και εκείνων που διαμένουν στην χώρα. Όσον αφορά την εξωστρέφεια των προϊόντων του πρωτογενή τομέα και για την Δυτική Μακεδονία ο κ. Υπουργός τόνισε με έμφαση πως με βάση το πρόγραμμα προβολής θα αφορά όλα τα προϊόντα της περιοχής και όχι μόνο την γούνα.

ΕΡΤ Κοζάνης Σύνταξη Κώστας Δαβάνης

Keywords
Τυχαία Θέματα