Εκνευρισμό από δηλώσεις Βασιλακόπουλου – «Φοβηθήκαμε εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας»

Στο αλαλούμ που έχει προκύψει σχετικά με το γήπεδο που θα τελεστεί ο τελικός Κυπέλλου στο μπάσκετ ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Άρη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), Γιώργος Βασιλακόπουλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό Arena 89,4. Αποκάλυψε επίσης τον λόγο για τον οποίο απορρίφθηκε η διεξαγωγή του τελικού στην Ξάνθη, δήλωση η οποία προκάλεσε εκνευρισμό στον Άρη.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για την Ξάνθη

«φοβηθήκαμε μήπως είχαμε με τους στρατούς των δυο ομάδων και εμπλοκή της μουσουλμανικής μειονότητας».

Επίσης ανέφερε τα εξής:

«Έχουμε κάνει εθνικό θέμα τον τελικό μπάσκετ. Πρέπει να είναι μια γιορτή αλλά η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ελληνική κοινωνία δεν το επιτρέπει αυτό. Δείτε τι συνέβη με το Final-4 του League Cup του βόλεϊ που ήταν να γίνει στην Κύπρο, επειδή παρενέβη το υπουργείο δημόσιας τάξης, γιατί είχαν από τις μυστικές υπηρεσίες πληροφορίες ότι θα γίνουν έκτροπα.

Πρέπει να βρίσκουμε τον χώρο που πληροί όλους τους όρους ασφαλείας. Έχουμε ζήσει εμπειρίες γι’ αυτό το ψάχνουμε την καλύτερη λύση στην σημερινή πραγματικότητα. Συνήλθε η επιτροπή της ΕΟΚ και της αστυνομίας και αν δεν είναι η Λάρισα θα είναι η Αθήνα. Την αποδέχθηκαν όλοι αυτήν την εισήγηση.

Μπορεί και εντός της ημέρας να ανακοινωθεί το πού θα γίνει ο τελικός. Θέμα ασφαλείας είναι που μόνο η αστυνομία μπορεί να μας βεβαιώσει. Στη Λάρισα προέκυψε και ένα άλλο ντεζαβαντάζ, που είναι οι αγροτικές κινητοποιήσεις».

Για το ότι το ματς μπορεί να γίνει στην έδρα του ενός φιναλίστ και αν τίθεται ζήτημα ισονομίας, απάντησε: «Δεν διαφωνώ ότι δεν είναι fair play να γίνει ο αγώνας στην έδρα ενός φιναλίστ. Ζητήσαμε το ΣΕΦ, αλλά δε μας το δίνουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα