N.Γιαννακοπούλου: «Ή εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή» (audio)

16:08 1/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Απίστευτα αποτυχημένη» χαρακτήρισε τη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου μιλώντας την Τρίτη (31/1/2017) στον 102 fm της ΕΡΤ3 και την Ασπασία Βούζη και επεσήμανε ότι «η χώρα μας έγινε μπαλάκι στα χέρια των δανειστών με αποκλειστικούς υπεύθυνους τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο».

«Η κυβέρνηση δε διαπραγματεύεται, αλλά εξαντλείται

σε επικοινωνιακά τρικ και ψευτοπαλικαρισμούς. Είναι απολύτως ανίκανη. Μας έχουν φέρει στο δίλημμα: ή grexit ή μόνιμη λιτότητα» σημείωσε προσθέτοντας ότι «η λύση δεν είναι -σε καμία περίπτωση- να παραδοθούμε στις ακραίες απαιτήσεις του κ.Σόιμπλε ή η παλινόρθωση της ΝΔ, που θα μας οδηγήσει στα ίδια αδιέξοδα. Η λύση είναι: Εθνική συνεννόηση. Ή εθνική συνεννόηση ή εθνική καταστροφή» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαραίτητο στοιχείο, προκειμένου να υπάρξει εθνική γραμμή, χαρακτήρισε τη συναίνεση των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων σε τρεις βασικούς πυλώνες: το χρέος και την αναδιάρθρωση του, τα πλεονάσματα και τις ριζικές ανατροπές που πρέπει να γίνουν. «Αν δε λύσουμε τις παθογένειες, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε στα ίδια αδιέξοδα» επεσήμανε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της πως «μετά την άνοδο του Τραμπ και τις εκλογικές αναμετρήσεις που θα έχουμε (σε ευρωπαϊκές χώρες), το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον θα είναι πολύ πιο αρνητικό για την Ελλάδα».

Ερωτηθείσα σχετικά με τα εκλογικά σενάρια σημείωσε: «Εμείς δε μπορούμε να επιβάλουμε εκλογές, αν και θεωρούμε πως εκλογές θα έρθουν ό,τι και να γίνει, γιατί η κυβέρνηση δε μπορεί να διαχειριστεί τα μείζονα ζητήματα».

Ζήτησε ενδυνάμωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, λέγοντας «είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να επιβάλουμε τη συνεννόηση πάνω στο τεχνητό δίπολο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ».

Επιπλέον πρόσθεσε: «Εκλαμβάνουμε από την κοινωνία θετικό μήνυμα, γιατί ενώνουμε τα κατακερματισμένα κομμάτια του χώρου μας. Είναι σημαντικό που συμμετέχει και το ΚΙΔΗΣΟ. Από εκεί και πέρα η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όσους πιστεύουν στο εγχείρημα. Και το Ποτάμι θα πρέπει να το δει σοβαρά, γιατί είναι περισσότερα όσα μας ενώνουν από όσα μας χωρίζουν. Όσον αφορά κινήσεις υπουργών (Διαμαντοπούλου, Ραγκούση, Φλωρίδη) θα τους έλεγα ότι εφόσον έχουν την ειλικρινή ανησυχία για το που πηγαίνει ο χώρος, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας μέσα από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Δε μπορώ να καταλάβω τι είναι αυτό το διαφορετικό που λένε. Η θέση τους και ο ρόλος τους είναι ό,τι έχουν να πουν να το πουν μέσα από τους κόλπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το συνέδριό μας (το 2017)».

Keywords
Τυχαία Θέματα