ΑΝΕΛ: Το ν/σ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό έρχεται να γιατρέψει μια τεράστια πληγή

Τη θέση ότι το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό «έρχεται να γιατρέψει μια τεράστια πληγή», διατύπωσε ο ειδικός αγορητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος, στη συζήτηση που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Η έλλειψη κεφαλαίων που πιθανόν παρατηρηθεί από τις τράπεζες

σε περίπτωση αποτυχίας εκτέλεσης αυτού του νομοσχεδίου, θα φέρει σε δεινή θέση την οικονομία και τις ελληνικές τράπεζες και ας μην συζητήσουμε αν χρειαστούμε και άλλο μνημόνιο για νέα ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών», ανέφερε ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης ήταν το νομοσχέδιο αυτό να είναι έτοιμο από πέρυσι, αλλά υπήρξαν κωλυσιεργίες εκ μέρους των θεσμών.

Αναφερόμενος στην αναγκαιότητα ψήφισης του νομοσχεδίου, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ είπε ότι την περίοδο 2009-2015 τα «κόκκινα δάνεια» αυξήθηκαν κατά 56 δισ. ευρώ και ότι το 45% αυτών είναι τα επιχειρηματικά δάνεια. Ο κ. Καμμένος είπε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο, προειδοποίησε όμως ότι η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα πρέπει να είναι έτοιμοι να διαχειριστούν χιλιάδες αιτήσεις υπαγωγής στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια στο τέλος του τρέχοντος μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα