Αυτό είναι το λαχανικό που χαρίζει χρόνια ζωής

Αν είστε λάτρης του καυτερού φαγητού, είναι πολύ πιθανό να σας αρέσει εκείνο το λαχανικό που χαρίζει περισσότερα χρόνια ζωής, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα των ερευνητών του Κολλεγίου Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ.

Πρόκειται για την καυτερή κόκκινη πιπεριά, της οποίας η κατανάλωση συσχετίζεται με τη μείωση κατά 13% της θνησιμότητας, κυρίως από έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Μπένζαμιν Λίτενμπεργκ,ανέλυσαν διατροφολογικά στοιχεία για πάνω

από 16.000 άτομα για μια περίοδο έως 23 ετών.
Η μελέτη συσχέτισε τον αριθμό θανάτων και το είδος των θανάτων, με το είδος της διατροφής και διαπιστώθηκε ότι οι λάτρεις της καυτερής κόκκινης πιπεριάς τείνουν να ζουν παραπάνω.

Βρέθηκε ότι ο μέσος φανατικός καταναλωτής των καυτερών πιπεριών είναι νεότερος, άνδρας, λευκός, που καπνίζει, πίνει αλκοόλ, έχει χαμηλότερη χοληστερίνη, χαμηλότερο εισόδημα και χαμηλότερη μόρφωση, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καυτερές πιπεριές.

Χωρίς να είναι βέβαιο, θεωρείται ότι για τη μειωμένη θνησιμότητα ευθύνεται η καψαϊκίνη, το βασικό συστατικό της πιπεριάς που την κάνει τόσο καυτερή και το οποίο βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες ενώ έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες, μεταξύ άλλων επιδρώντας θετικά στις μικροβιακές κοινότητες του εντέρου.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό PLoS One.

Keywords
Τυχαία Θέματα