Οι μπότες που αποσύρθηκαν λόγω σβάστικας στο… αποτύπωμα

Συνήθως οι εταιρείες παπουτσιών αναγκάζονται να αποσύρουν από την αγορά τα σχέδιά τους λόγω ελαττώματος στον σχεδιασμό ή εξαιτίας κάποιου ακατάλληλου υλικού. Είναι μάλλον η πρώτη φορά που ανακαλούνται παπούτσια λόγω… αποτυπώματος.

Οι μπότες «Polar Fox», της καλιφορνέζικης εταιρείας Conal International Co, άφηναν ίχνη σβάστικας στο χιόνι και το χώμα, όπως εντόπισε ένας παρατηρητικός αγοραστής τους. Δημοσίευσε, λοιπόν, τη φωτογραφία του αποτυπώματος στον ιστότοπο Reddit και άρχισε αμέσως να αναδημοσιεύεται στο Διαδίκτυο.

Οι βρετανικοί Times

σχολίασαν ότι το όνομα των κατά τα άλλα καλόγουστων παπουτσιών θυμίζει αρκετά την κωδική ονομασία της επιχείρησης «Arctic Fox» του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (Ιούλιος 1941), που έστησαν γερμανικές και φινλανδικές δυνάμεις εναντίον των σοβιετικών.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης σχολίασαν επικριτικά το σχέδιο της σόλας και εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία για εύστοχα λογοπαίγνια. Ο τίτλος της εφημερίδας Hamburger Abendblatt για το δημοσίευμα ήταν «Αποτυχία σχεδιασμού» ενώ η Bild έγραψε «Βοήθεια, έχω δύο «δεξιές» μπότες».

Οι επίμαχες μπότες όπως εμφανίζονται σε σελίδα του Amazon

Η κατασκευάστρια εταιρεία εξήγησε ότι το προϊόν πωλήθηκε μόνο εντός των ΗΠΑ τονίζοντας ότι δεν υπήρχε καμία πρόθεση το αποτύπωμα της μπότας να αφήνει το συγκεκριμένο ίχνος.

Δήλωσε μάλιστα ότι το σφάλμα προήλθε από τα συνεργαζόμενα εργοστάσια στην Κίνα και ανακάλεσε αμέσως τα παπούτσια. «Ποτέ δεν θα κάναμε κάτι για να προκαλέσουμε φυλετικό μίσος. Δεν προάγουμε το μίσος στην εταιρία μας», σχολίασαν εκπρόσωποι της Conal στη σχετική ανακοίνωση.

Τα ειρωνικά σχόλια δεν άργησαν να έρθουν, τόσο στη σελίδα της εταιρείας όσο και σε σχετικές αναρτήσεις στα social media.

Ωστόσο ο ιστότοπος Daily Stormer, που απευθύνεται σε νεοναζί, σχολίασε ότι οι μπότες «δεν μοιάζουν με εκείνες του παλιού, καλού καιρού αλλά είναι ό,τι πρέπει για έναν νεαρό ναζί που θέλει να αφήσει μια καλή εντύπωση».

The post Οι μπότες που αποσύρθηκαν λόγω σβάστικας στο… αποτύπωμα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα