Αυτή είναι η αξιολάτρευτη γκέι σκηνή στην «Πεντάμορφη και το Τέρας» (εικόνες – video)

Οι συντηρητικές χώρες αντιδρούν αλλά κοινό και πρωταγωνιστούν δείχνουν την ολόθερμη στήριξή τους

Η πρώτη γκέι σκηνή της Disney στην ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», έχει ήδη κάνει το γύρω του κόσμου και έχει προκαλέσει αντιδράσεις από κάποιες «συντηρητικές» και ομοφοβικές χώρες, χωρίς καλα-καλά να έχει φτάσει η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας.

Συγκεκριμένα, η ταινία «Η Πεντάμορφη και το Τέρας», βγαίνει στις αίθουσες στα τέλη Μαρτίου. Στην ταινία υπάρχει ένα μικρό σχόλιο για μια αναδυόμενη

σχέση μεταξύ δύο γκέι ηρώων. Ο ένας ερμηνεύεται από τον Josh Gad, ο οποίος δείχνει ενδιαφέρον για τον ήρωα Γκαστόν, τον οποίο ενσαρκώνει ο Luke Evans.

Οι ομοφοβικές αντιδράσεις από τη Ρωσία

Οι πρώτες αντιδράσεις για την γκέι σκηνή ήρθαν από την Ρωσία. Ο ρώσος βουλευτής Vitaly Milonov ζήτησε να απαγορευθεί η προβολή της ταινίας στη Ρωσία γιατί «κάνει μια ωμή και ντροπιαστική προπαγάνδα για ανώμαλες σεξουαλικές σχέσεις». Ο Vitaly Milonov, ο οποίος δεν έχει δει την ταινία, κάλεσε τον υπουργό Πολιτισμού να πάρει μέτρα και να την απαγορεύσεις αν αποδειχθεί ότι περιέχει «στοιχεία ομοσεξουαλικής προπαγάνδας».

Η υποστήριξη από κοινό και κριτικούς

Ωστόσο, κριτικοί κινηματογράφου που είδαν την ταινία έγραψαν ότι δεν υπάρχει πραγματικά σχέση γκέι, αλλά ένα πιθανό υπονοούμενο. Επίσης, πολλοί χρήστες στο διαδίκτυο σχολίασαν ότι είναι περίεργο μια πιθανή ερωτική ιστορία μεταξύ δύο ανδρών να σοκάρει περισσότερο από τη σχέση μεταξύ μιας νεαρής κοπέλας και ενός τριχωτού τέρατος.

Οι υπέροχοι πρωταγωνιστές της

Μόνο περηφάνια έχει σκορπίσει στους πρωταγωνιστές της ταινίας η εν λόγω σκηνή.

Συγκεκριμένα, ο Josh Gad είχε δηλώσει ότι είναι «κάτι παραπάνω από υπερήφανος»που ενσαρκώνει αυτόν τον ρηξικέλευθο ρόλο.

Από την πλευρά της η Εμα Γουάτσον είχε κάνει λόγο ότι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που την έκαναν να υπογράψει για να παίξει το ρόλο της «Πεντάμορφης είναι ότι η ταινία έχει μία φεμινιστική οπτική.

Η Audra McDonald, υπεύθυνη για το κάστινγκ της ταινίας, δήλωσε: «Η Disney δεν κάνει τίποτα το επαναστατικό. Οι ομοφυλόφιλοι πάντα υπήρξαν, τα ετερόφιλα ζευγάρια πάντα υπήρξαν. Το μόνο πράγμα που κάνει αυτή η ταινία είναι να οδηγεί τα φώτα πάνω τους. Στο κάτω κάτω εκπροσωπούν τον κόσμο όπως είναι πραγματικά. Πιστεύω ότι είναι ταυτόχρονα καλλιτεχνικό και απαραίτητο».

Μάλλον η Disney έπρεπε να είχε προβάλει μία γκέι σκηνή χρόνια πριν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά για να μπει ένα ακόμη λιθαράκι για έναν κόσμο όπου η lgbtqi κοινότητα αντιμετωπίζεται με αποδοχή και ισότητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα