Αυτές είναι οι Android εφαρμογές που «τρώνε» περισσότερο την μπαταρία (εικόνες)

Εκτός από το Facebook app που είναι γνωστό ότι καταναλώνει πιο γρήγορα την μπαταρία ενός smartphone, υπάρχουν και άλλες Αndroid εφαρμογές που κάνουν ακριβώς το ίδιο, όπως ανέφερε η εταιρεία Avast, στο πλαίσιο του Android App Performance & Trend Report

που καλύπτει το πρώτο τρίμηνο του 2017 και δημοσιεύτηκε στα τέλη του καλοκαιριού.

Εκτός από την μπαταρία, οι εφαρμογές αυτές «τρώνε» και αρκετό από τον αποθηκευτικό χώρο ή καταναλώνουν το μηνιαίο πακέτο δεδομένων σας.

Η εταιρεία σε όλη την έρευνα διαχωρίζει τις εφαρμογές που δεν «σέβονται» τη συσκευή σας σε δύο κατηγορίες: αυτές που τρέχουν στο startup και αυτές που δεν τρέχουν και απλά ενεργοποιούνται από τον χρήστη.

Ποιες εφαρμογές Android ξοδεύουν πιο γρήγορα την μπαταρία;

Στην πρώτη κατηγορία, όσον αφορά το πόσο γρήγορα ξοδεύουν την μπαταρία σας, τις κορυφαίες θέσεις καταλαμβάνουν οι εφαρμογές Samsung AllShare, Samsung Security Policy Updates και Beaming Service της Samsung, με το ChatON service της κορεατικής εταιρείας να βρίσκεται στην τέταρτη θέση και να ακολουθείται από τα Google Maps, WhatsApp, Facebook, WeChat, AppLock και DU Battery Saver.

Όσον αφορά τώρα τις εφαρμογές που δεν βρίσκονται στο startup της συσκευής, τις πρώτες θέσεις καταλαμβάνουν οι Samsung WatchON, Samsung Video Editor και Netflix, ενώ ακολουθούν οι Spotify, Snapchat και Clean Master, όπως και οι LINE, Microsoft Outlook, BBC News και ES File Explorer File Manager.

Ποιες εφαρμογές ξοδεύουν συνολικά περισσότερους «πόρους» στη συσκευή σας (μπαταρία, storage, data);

Το ίδιο report ωστόσο, ανακοινώνει αποτελέσματα και όσον αφορά τις πιο «αχόρταγες» εφαρμογές όσον αφορά το να ξοδεύουν μπαταρία, αποθηκευτικό χώρο και data plan, με τα αποτελέσματα να φαίνονται στα ακόλουθα charts.

Ποιες εφαρμογές Android ξοδεύουν περισσότερο αποθηκευτικό χώρο;

Η έκθεση σημειώνει περαιτέρω ότι, αν έχετε πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής σας, οι εφαρμογές social media είναι εκείνες που πρέπει να… κατηγορήσετε πρώτες, καθώς το Facebook και το Instagram είναι τα apps εκείνα που καταναλώνουν περισσότερο χώρο τρέχοντας στο startup ακολουθούμενα από τα Amazon Kindle, Facebook Messenger και CosmoSia.

Όσον αφορά τη δεύτερη κατηγορία των εφαρμογών που δεν τρέχουν στο startup, εκείνες που ξοδεύουν πιο πολύ αποθηκευτικό χώρο είναι οι ακόλουθες:

Ποιες εφαρμογές Android ξοδεύουν περισσότερα data;

Στο κομμάτι του data traffic, τέλος, στις δύο κατηγορίες προηγούνται το Facebook και το Netflix, αντίστοιχα.

Τα ευρήματα της Avast βασίστηκαν σε τεράστιο όγκο δεδομένων που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 3.000.000 χρήστες Android σε περίοδο τριών μηνών που έληξε στις 31 Μαρτίου, αποκλείοντας πάντως εφαρμογές με κάτω από 50.000 χρήστες σε αυτή την περίοδο.

Πηγή: Digitallife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα