Συλλούρης: Σπουδαίο το έργο του Μελάθρου Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ είναι η συνέχιση του αγώνα της ΕΟΚΑ με κοινωνικούς όρους προσφοράς και θα πρέπει όλοι μας να το στηρίξουμε, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, εκφράζοντας την άποψη πως τα κοινοβουλευτικά κόμματα πρέπει να εγκρίνουν τη χορηγία που εξήγγειλε την περασμένη Πέμπτη

ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ.

Ο κ. Συλλούρης επισκέφθηκε το μεσημέρι το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στην Παλώδια, όπου ενημερώθηκε από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για το έργο που επιτελείται και τις προσπάθειες επέκτασής του με νέα πτέρυγα.

"Το έργο του Μελάθρου είναι σπουδαίο, νομίζω όλοι το αντιλαμβανόμαστε και το ζούμε", είπε και πρόσθεσε πως "όλοι πρέπει να το στηρίξουμε, γιατί βοηθά την κοινωνία της Κύπρου, βοηθά όλους μας και δεν πρέπει να [το] θυμόμαστε την ώρα που το έχουμε μια προσωπική ανάγκη ή θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιο γνωστό μας, αλλά την ώρα που λειτουργεί και νομίζουμε πως δεν το έχουμε ανάγκη".

Το χαρακτηριστικό του Μελάθρου, συνέχισε, "είναι η συνέχιση του αγώνα της ΕΟΚΑ με κοινωνικούς όρους προσφοράς, μέσα από έναν πατριωτισμό που μας οδήγησε στη δημιουργία του κράτους μας" και σημείωσε ότι "με τον ίδιο πατριωτισμό, οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ δημιούργησαν αυτό το Μέλαθρον, πρότυπο όχι μόνο για την Κύπρο, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη".

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο εκτιμά πως θα υπάρξει σύμπνοια στη Βουλή για τη συμπερίληψη στον προϋπολογισμό, του ενός εκατομμυρίου ευρώ που εξήγγειλε ως οικονομική βοήθεια ο ΠτΔ προς το Μέλαθρον, ο κ. Συλλούρης είπε πως "επαφίεται στους βουλευτές και στα κόμματα να τοποθετηθούν", ενώ εξέφρασε την προσωπική του θέση πως "πρέπει να περάσει".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα