Πώς θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε 7 “κινήσεις”!

Για να αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά δεν αρκεί να ακολουθήσεις κάποια δίαιτα εξπρές. Θα πρέπει να προχωρήσεις σε αλλαγές στις καθημερινές σου συνήθειες, είτε αυτές είναι διατροφικές είτε σχετίζονται με τον ύπνο ή τις δραστηριότητές σου. Παρακάτω θα δεις μερικούς τρόπους που σου προτείνουμε εμείς για να μειώσεις το βάρος σου και για να αποκτήσεις τη φυσική κατάσταση που θέλεις.

Κοιμήσου τουλάχιστον 6 με 7 ώρες την ημέρα

Οι άνθρωποι που απολαμβάνουν λιγότερες από 6 ώρες ύπνου την ημέρα ή περισσότερες από 8, σύμφωνα με μελέτη στην επιθεώρηση Sleep

Medicine, είναι πιο πιθανό να αυξήσουν γρηγορότερα το βάρος τους στην περιοχή της μέσης, καθώς συσσωρεύουν περισσότερο κοιλιακό λίπος. Ειδικότερα τα άτομα που κοιμούνται λιγότερες από 6 ώρες, δηλαδή εκείνοι που δεν κοιμούνται αρκετά, μέσα σε λίγα χρόνια διπλασιάζουν το βάρος της συγκεκριμένης περιοχής.

Να προτιμάς τροφές με φυτικές ίνες

Μία μελέτη της επιθεώρησης Obesity αποκάλυψε πως η μακροχρόνια κατανάλωση φυτικών ινών στην καθημερινή διατροφή μπορεί να μειώσει την ποσότητα κοιλιακού λίπους σε βάθος χρόνου. Οι φυτικές ίνες μας βοηθούν να χάσουμε κιλά, καθώς μας χορταίνουν εύκολα και έτσι τρώμε μικρότερες ποσότητες φαγητού. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύουν τη χοληστερίνη των τροφών με τις οποίες τις συνοδεύουμε και να την αποβάλλουν πριν αποθηκευθεί στον οργανισμό. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι: τα φρούτα (αχλάδι, δαμάσκηνο, ακτινίδιο, σύκο, φράουλα), τα λαχανικά (λάχανο, μαρούλι, καρότο, μπρόκολο, αγκινάρα, χόρτα, σπανάκι), τα δημητριακά ολικής άλεσης (σιτάρι, βρώμη, σίκαλη, κριθάρι), τα όσπρια και οι ξηροί καρποί. Ο οργανισμός μας χρειάζεται περίπου 25γρ φυτικών ινών ημερησίως.

Πιες άφθονο νερό

Η κατανάλωση άφθονου νερού σε βοηθά να μειώσεις την ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και λιπαρών από ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Αν πίνεις περίπου 1-2 λίτρα νερό την ημέρα μειώνεται σημαντικά η ημερήσια πρόσληψη θερμίδων και κατ΄επέκταση και η ποσότητα λίπους που αποθηκεύεται στην κοιλιά.

Βάλε την άσκηση στη ζωή σου

Είναι σαφές ότι χωρίς την άσκηση καμία συμβουλή για επίπεδη κοιλιά δεν θα είχε νόημα! Η πιο αποτελεσματική άσκηση δεν είναι άλλη από τους “κλασσικούς” κοιλιακούς ή τη “σανίδα”. Ακόμη και 20’ ήπιας άσκησης την ημέρα είναι αρκετά για να σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς το τοπικό λίπος στην κοιλιά. Τέτοιας μορφής άσκηση μπορεί να είναι ακόμη και το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο ή κάποιο άθλημα που σου αρέσει.

Μείωσε την ποσότητα υδαταναθράκων που καταναλώνεις

Αν θέλεις να μειώσεις το λίπος που παίρνεις από τις τροφές και να αυξήσεις την πρωτεΐνη θα πρέπει να μειώσεις τους υδατάνθρακες. Τα επεξεργασμένα δημητριακά, το άμυλο και τα σάκχαρα έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, με αποτέλεσμα να προκαλείται απότομη αύξηση βάρους και μακροπρόθεσμα, παχυσαρκία. Η μείωση των υδατανθράκων θα βοηθήσει και στην αποφυγή του φουσκώματος στην περιοχή της κοιλιάς.

Αύξησε την κατανάλωση πρωτεϊνών

Η σταθερή κατανάλωση πρωτεΐνης συντηρεί το μεταβολικό ρυθμό του σώματος. Έτσι, μετά από μία δίαιτα αδυνατίσματος μπορείς να διατηρήσεις πιο εύκολα το μεταβολικό σου ρυθμό αν καταναλώνεις τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες (μοσχαρίσιο κρέας, κοτόπουλο, τόνος, αβγό, σολομός, κινόα, γαλοπούλα, σόγια) σε σχέση με τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες.

Ακολούθησε ειδικό πρόγραμμα διατροφής

Αν δεν μπορείς να “συμμορφωθείς” σε κάποια δίαιτα από μόνος σου, μία πολύ καλή λύση είναι να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό διαιτολόγο. Και επειδή θέλουμε να νιώθεις πάντα ότι είσαι σε καλά χέρια, το Doctoranytime σου εξασφάλισε για τον Ιανουάριο, ραντεβού με διατολόγο-διατροφολόγο σε κόστος μόνο 19€ για την πρώτη συνεδρία, ενώ αν μείνεις ευχαριστημένος τρεις επόμενες συνεδρίες με 57€!

Η ενέργεια θα ισχύσει για περιορισμένο αριθμό ραντεβού οπότε πρόλαβε να κλείσεις το ραντεβού σου!

Επισκέψου ένα διαιτολόγο σήμερα!

The post Πώς θα αποκτήσεις επίπεδη κοιλιά σε 7 “κινήσεις”! appeared first on Doctoranytime Blog.

Keywords
Τυχαία Θέματα