Πώς να βοηθήσεις τον παππού και τη γιαγιά να ξεπεράσουν τη μελαγχολία των γιορτών

Η μαγεία των Χριστουγέννων χάνεται όταν δεν μπορείς να μοιραστείς όμορφες στιγμές με τους δικούς σου ανθρώπους. Είναι σημαντικό να ξέρεις ότι οι ηλικιωμένοι κατά την περίοδο των Χριστουγέννων νιώθουν ακόμη περισσότερη ανάγκη να «ενώσουν» γύρω από ένα τραπέζι την οικογένεια. Η μοναξιά τις γιορτινές μέρες προβληματίζει πολύ όσους τη βιώνουν.

Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων συχνά πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι έχουν συναισθήματα βαθιάς θλίψης και απαισιοδοξίας. Παρόλο που συγκεντρώνεται όλη η οικογένεια μαζί, τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη εξακολουθούν να νιώθουν μόνα και αβοήθητα.

Ειδικότερα σε περιπτώσεις που ένα άτομο έχει βιώσει κάποια απώλεια είτε λόγω χωρισμού είτε λόγω θανάτου, τα συναισθήματα στενοχώριας και μοναξιάς εντείνονται. Η θλίψη των εορτών ταλανίζει συχνότερα τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας.

Συμβουλές προς εκείνους που βιώνουν την κατάθλιψη των γιορτώνΚαταρχάς θα πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι το γεγονός ότι είναι Χριστούγεννα δεν σημαίνει απαραιτήτως ότι θα πρέπει να νιώθουμε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Η χαρά δεν είναι ψυχαναγκασμός και σίγουρα δεν καθορίζεται από το ημερολόγιο. Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να νιώσει όπως θέλει, ακόμη και αν αυτό δεν συμβαδίζει θεωρητικά με το εξωτερικό κλίμα των εορτών. Στην περίπτωση εκείνη που βιώνεις συναισθήματα θλίψης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, καλό θα ήταν να αναζητήσεις τα αίτια από τα οποία προέρχονται και να προσδιορίσεις μία λύση είτε μόνος σου είτε με τη βοήθεια ενός ειδικού. Αν διαπιστώσεις ότι η θλίψη οφείλεται στη μοναξιά που βιώνεις, τότε θα μπορούσες, αν είναι εφικτό, να προσπαθήσεις να συσφίξεις τις σχέσεις σου με την οικογένειά σου.Οι ηλικιωμένοι τις ημέρες αυτές, όταν είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, νιώθουν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο και βιώνουν ένα κενό. Οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να έρθουν σε επαφή με άλλους ηλικιωμένους σε ειδικές δομές και σε χώρους συγκέντρωσης ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, ώστε να έχουν παρέα τις μέρες που βιώνουν πιο έντονα τα συναισθήματα μοναξιάς. Ένας ειδικός ψυχολόγος θα μπορούσε, βεβαίως, να βοηθήσει, ώστε να αντιμετωπίσουν τα αρνητικά τους συναισθήματα και να ξεφύγουν από το αδιέξοδο στο οποίο θεωρούν ότι έχουν περιέλθει.Το καλύτερο για έναν παππού και μια γιαγιά φέτος τα Χριστούγεννα θα ήταν να έχουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους κοντά τους. Είναι σημαντικό αυτές τις γιορτές να φροντίσεις να εξασφαλίσεις λίγο χρόνο και για τους αγαπημένους σου παππούδες. Οι στιγμές που θα περάσουν μαζί σου θα τους μείνουν αξέχαστες και θα τους βοηθήσουν να ξεπεράσουν ή έστω να απομακρυνθούν για λίγο από οποιοδήποτε συναίσθημα κατάθλιψης ή μοναξιάς. Θύμισέ τους πόσο τους αγαπάς και πόσο νοιάζεσαι γι’ αυτούς, ακριβώς όπως έκαναν κι εκείνοι τόσα χρόνια για ‘σενα

Ένας όμορφος τρόπος να βοηθήσεις τους μεγαλύτερους να ξεπεράσουν τα αρνητικά συναισθήματα είναι να συνοδέψεις την παρουσία σου με ένα δώρο αγάπης και φροντίδας.

Εμείς σου προτείνουμε να τους πιάσεις από το χέρι και να φροντίσεις το πολυτιμότερο αγαθό στη ζωή τους: την υγεία τους.

Κλείσ’ τους τώρα ραντεβού με το γιατρό που έχουν περισσότερο ανάγκη. Με ένα κλικ και χωρίς κανένα κόστος μπορείς να κανονίσεις μία επίσκεψη για τη μαμά, το μπαμπά, τον παππού ή τη γιαγιά σε 6 ειδικότητες γιατρών μέσα από την ενέργεια αγάπης του doctoranytime.

Και αν είσαι τυχερός/ή μπορεί να σου κάνουμε δώρο την επίσκεψη των αγαπημένων σου παππούδων στο γιατρό, καθώς κάθε μέρα ένας ασθενής θα επιλέγεται τυχαία και το κόστος της επίσκεψης θα καλύπτεται από το doctoranytime!

Δες ΕΔΩ τι μπορείς να κάνεις τώρα για αυτούς που αγαπάς!

Keywords
Τυχαία Θέματα