Η βρεφική κούνια του μωρού σας

Γράφει η Μπαστάκη Δέσποινα, Παιδίατρος συνεργάτης του doctoranytime.gr

Για τους πρώτους μήνες ζωής, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τον ύπνο του μωρού σας ένα βρεφικό κρεβάτι, το οποίο να πληροί τις απαιτούμενες προδιαγραφές, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφαλών Καταναλωτικών Προϊόντων (Consumer Product Safety Commission), στην κατηγορία των βρεφικών κρεβατιών ανήκουν τα κανονικά βρεφικά κρεβάτια (full-size baby cribs) και τα μικρά βρεφικά λίκνα (non full-size baby

cribs).

Όλα θα πρέπει να πληρούν τις προαπαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας, να έχουν το κατάλληλο μέγεθος και να είναι κατασκευασμένα από τα κατάλληλα υλικά, να φέρουν στρώμα το οποίο να χωρά ακριβώς, χωρίς να αφήνει μεγάλα κενά ή να είναι υπερβολικά μαλακό και τέλος, καμία επιφάνεια του κρεβατιού δεν πρέπει να είναι βαμμένη με χρώμα που περιέχει μόλυβδο, αφού τα μικρά παιδιά βάζουν τα πάντα στο στόμα τους, ακόμη και το βρεφικό τους κρεβάτι.

Μπορείτε αντί να αγοράσετε ένα καινούριο κρεβάτι, να δανειστείτε ή ακόμη να χρησιμοποιήσετε το κρεβάτι του πρώτου παιδιού σας. Πάντοτε όμως, πρέπει να χρησιμοποιείτε καινούριο στρώμα, ειδικό για βρέφη, όχι πολύ μαλακό, ούτε πολύ σκληρό. Τοποθετήστε ειδικά μαξιλάρια (μπάντες) στα κάγκελα του κρεβατιού για να αποφύγετε ατυχήματα και μικροτραυματισμούς.

Δεν κρεμάμε παιχνίδια στο κρεβάτι του μωρού από σχοινιά, κορδέλες ή κορδόνια, για να αποφύγουμε ατυχήματα. Δεν βάζουμε παιχνίδια και μαξιλάρια μέσα στο κρεβάτι του μωρού για τον κίνδυνο πνιγμού. Τα νεογέννητα μωρά δεν έχουν ανάγκη από παιχνίδια. Καλά-καλά δεν αντιλαμβάνονται ότι τα παιχνίδια που κρέμονται από το κρεβάτι τους ή είναι μέσα σε αυτό είναι «κάτι» με το οποίο πρέπει να παίξουν ή να αλληλεπιδράσουν μαζί του. Τις πρώτες εβδομάδες ζωής τα μωρά έχουν ανάγκη μόνο από τροφή (ιδανικά μητρικό θηλασμό), φροντίδα, ύπνο και πολύ αγάπη.

The post Η βρεφική κούνια του μωρού σας appeared first on Doctoranytime blog | Ενημερώση για όλα τα θέματα υγείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα