Τρομοκρατική επίθεση στο Κεμπέκ του Καναδά με έξι νεκρούς. Εισβολή ενόπλων σε Τέμενος εν ώρα προσευχής

Ως «τρομοκρατική επίθεση» χαρακτηρίζεται από τις διωκτικές αρχές αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό η επίθεση ενόπλων σε τέμενος στο Κεμπέκ του Καναδά και κατά τη διάρκεια της απογευματινής προσευχής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι από τα περί τα 40 άτομα που βρίσκονταν εντός και άλλα οκτώ να τραυματιστούν.

Λίγε ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό πιστός στην «ανοιχτή» προς τους πρόσφυγες πολιτική του δήλωσε πως η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την
τρομοκρατία και τον πόλεμο, «ανεξαρτήτως της πίστης σας». Παράλληλα ανακοινώθηκε πως θα δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής σε όσους πλήττονται από το διάταγμα του Τραμπ.

Διαβάστε επίσης: «Η διαφορετικότητα είναι η δύναμη μας», λέει ο Τρουντό και δίνει προσωρινές άδειες παραμονής σε όσους πλήττονται από το διάταγμα Τραμπ

Τώρα κάνει λόγο για «τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων». «Καταδικάζουμε την τρομοκρατική επίθεση κατά των μουσουλμάνων σ' ένα κέντρο προσευχής και καταφυγίου» δήλωσε σε ανακοίνωσή του ενώ στο ίδιο μήκος κύμματος κινούνται και οι δηλώσεις του τοπικού πρωθυπουργού του Κεμπεκ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας δύο άτομα συνελήφθησαν ενώ σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες της επίθεσης ήταν τρεις και ήδη δύο έχουν συλληφθεί. Η επίθεση σημειώθηκε περί τις 8μμ (3πμ ώρα Ελλάδος) και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό έκαναν έφοδο στο τέμενος.

Πάντως η κατάσταση τέθηκε υπό έλεγχο και το τέμενος βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχο της αστυνομίας.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα