Το ReMap επιστρέφει στο κέντρο της Αθήνας μετά από 4 χρόνια



Το ReMap είναι μία από τις μεγαλύτερες εικαστικές γιορτές της Αθήνας, η οποία διοργανώθηκε με αξιοσημείωτη επιτυχία τις χρονιές 2007, 2009, 2011 και 2013 σε διάφορες περιοχές του αθηναϊκού κέντρου, επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο τους στην πόλη, με τη συμμετοχή δεκάδων γκαλερί και εκατοντάδων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Φέτος, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία του έκδοση, το ReMap
ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πόρτες του στο κέντρο της Αθήνας, σε συνεργασία με τη documenta 14. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του ReMap μετεφρασμένη από τα αγγλικά:

«Το ReMap είναι μια εξαμηνιαία πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που ιδρύθηκε από τον ΜΚΟ ReMapKM το 2007. Έκτοτε, το ReMap έγινε γνωστό για το συμμετοχικό και συνεργατικό του χαρακτήρα και τη τάση του για διαρκή ανακάλυψη, φιλοξενώντας μια σειρά ξεχωριστών projects και παρουσιάζοντας καλλιτέχνες, επιμελητές, θεσμούς και γκαλερί από όλο το κόσμο.

Το ReMap εισήγαγε την έννοια της παρουσίασης τέχνης μέσα στο υπάρχον αστικό πλαίσιο -στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτό της Αθήνας- με ελεύθερη είσοδο σε όλους τους επισκέπτες. Στις τέσσερις, μέχρι σήμερα, διοργανώσεις του, συμμετείχαν περισσότεροι από 900 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, πολλοί εκ των οποίων παρουσίασαν στην πορεία τη δουλειά τους σε διάφορους αναγνωρισμένους διεθνείς θεσμούς. Το ReMap έχει συνεργαστεί με την Athens Biennale, την Kunsthalle Athena, το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ, τον οργανισμό NEON, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το ΕΜΣΤ, καθώς και με μικρότερα ιδρύματα και πρωτοβουλίες, προκειμένου να εισάγει κάθε φορά ένα υψηλότερο και ευρύτερο επίπεδο εμπλοκής με τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα.

Το ReMap είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που λειτουργεί με ιδιωτική χρηματοδότηση και, μετά από όλα αυτά τα χρόνια, έχει φτάσει να είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και ενημερωμένα projects τέχνης στο κόσμο της σύγχρονης τέχνης, προσελκύοντας μεγάλα ταλέντα, τόσο εγχώρια όσο και διεθνή, και ένα ποικίλο κοινό.

Μέχρι στιγμής το ReMap έχει καταφέρει να αυτό-συντηρείται και να παραμένει επίκαιρο, γεφυρώνοντας το σύγχρονο καλλιτεχνικό κόσμο με τη πραγματικότητα της πόλης των Αθηνών. Η τρέχουσα οικονομική, πολιτική και κοινωνική αβεβαιότητα δεν αφήνει αρκετό χώρο για την 5η διοργάνωση του ReMap να διατηρήσει επιτυχώς αυτό το ρόλο. Δεσμευόμαστε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στο διεθνή κόσμο της τέχνης και ελπίζουμε πως το ReMap θα καταφέρει ξανά να γεφυρώσει με επιτυχία αυτά τα δύο, στην 5η έκδοσή του το 2017, η οποία θα παρουσιαστεί παράλληλα με τη documenta 14».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα