Τον αποκλεισμό ποιοτικών προϊόντων από τον διαγωνισμό για τους απόρους καταγγέλουν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν ερώτηση με την οποία καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι αποκλείει ποιοτικά και πιστοποιημένα ελληνικά προϊόντα από τον διαγωνισμό για τους απόρους.

Πιο συγκεκριμένα, καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση με το διαγωνισμό προμήθειας τροφίμων για τους απόρους που προωθούν οι υπουργοί Οικονομίας και Εργασίας, ευνοεί τα εισαγόμενα και αμφιβόλου ποιότητας τρόφιμα σε βάρος της ελληνικής παραγωγής και των πιστοποιημένων
προϊόντων.

Όπως επισημαίνουν, η κυβέρνηση έχει στη διάθεση της 330 εκατ. ευρώ, που εξασφαλίστηκαν από την προηγούμενη και συγκεκριμένα από τον τότε υφυπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλη Κεγκέρογλου, με την απόφαση CC12014GR05FMOP001 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 15/12/214.

«Για το έτος 2015 είναι διαθέσιμα 135 εκατ. ευρώ αλλά οι υπουργοί κ. Σταθάκης και κα Φωτίου, με την ΚΥΑ 45 ΦΕΚ 1137 12-6-2015, προκηρύσσουν προμήθειες μόνο 26 εκατ. ευρώ (14 εκατ. για το 2015 και 12 για το 2016), χωρίς να φαίνεται πού πηγαίνουν τα υπόλοιπα, με εντελώς απαράδεκτες προδιαγραφές, αφού δεν απαιτούνται πιστοποιητικά ποιότητας (ΠΟΠ, ΠΓΕ, κτλ ) που διασφαλίζουν την ποιότητα και την ελληνική παραγωγή,και αποκλείονται προϊόντα που είχαν συμπεριληφθεί σε όλους τους προηγούμενους διαγωνισμούς που διενεργούσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως φέτα ΠΟΠ, κασέρι ΠΟΠ, κεφαλογραβιέρα ΠΟΠ, γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ κλ.π. Έτσι, το πιθανότερο είναι να δούμε να διανέμονται στους απόρους αντί εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο ελληνικής παραγωγής, ελαιόλαδο από τρίτες χώρες και λευκό τυρί αντί για φέτα», αναφέρουν οι βουλευτές και σημειώνουν ότι ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί μεγάλη έκπληξη για τους κτηνοτρόφους και τους παραγωγούς όλης της χώρας, οι οποίοι τον περίμεναν εδώ και καιρό προκειμένου να προωθήσουν τα ποιοτικά προϊόντα της ελληνικής παραγωγής.

Όμως αντί για στήριξη αντιμετωπίζουν τον αναίτιο αποκλεισμό τους, αφού οι διαγωνισμοί που προβλέπονται αφορούν: βασική υλική συνδρομή (είδη προσωπικής υγιεινής κτλ), βρεφικές/παιδικές τροφές, πουλερικά, είδη κρεοπωλείου (μοσχάρι και χοιρινό άνευ οστών), ελαιόλαδο, είδη παντοπωλείου (περιλαμβάνει μόνο το χαρακτηρισμό τυρί φέτα), είδη οπωροπωλείου (μήλα, πορτοκάλια, λάχανο)
Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές Ιωάννης Δριβελέγκας, Γεώργιος Αρβανιτίδης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Βασίλης Κεγκέρογλου, Δημήτριος Κρεμαστινός, Γιάννης Κουτσούκος, Δημήτριος Κωνσταντόπουλος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα