Συμφωνία ΗΠΑ-Ρωσίας για εκεχειρία στο Χαλέπι

Στην επέκταση της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στην πολιορκημένη πόλη του Χαλεπιού κατέληξαν σήμερα, Τετάρτη οι κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

US State Department says it’s reached a deal with Russia to extend the 'cessation of hostilities' in Aleppo, Syria pic.twitter.com/uqdw3AA7QC

Paul Danahar (@pdanahar) May 4, 2016

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία, Στάφαν ντε Μιστούρα, είχε προειδοποιήσει ότι εάν η διεθνής κοινότητα δεν καταφέρει να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός στην πόλη του Χαλεπιού, περίπου 400.000 άνθρωποι ενδέχεται να τραπούν σε φυγή προς την Τουρκία για να διαφύγουν από τις εχθροπραξίες.

«Η εναλλακτική (σε μια επιτυχία των διαπραγματεύσεων με στόχο την εφαρμογή εκεχειρίας στο Χαλέπι) θα ήταν καταστροφική, καθώς μπορεί να δούμε 400.000 να κινούνται προς τα τουρκικά σύνορα», είπε ο ντε Μιστούρα αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τους υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό και της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα