Απειλές Ρουβίκωνα: «Θέλουμε να γίνουμε περισσότεροι και πιο επικίνδυνοι»

Τα σχέδια για ενδυνάμωση της αναρχικής ομάδας «Ρουβίκωνας» αποκαλύπτει ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, μέλος της οργάνωσης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «Hit &Run».

«Δεν έχουμε σκοπό να είμαστε μια παρέα 20-30 ατόμων, οι οποίοι θα βγάζουν το πολιτικό τους μεροκάματο. Θέλουμε να γίνουμε πολλοί περισσότεροι και θέλουμε να γίνουμε πολύ πιο επικίνδυνοι», αναφέρει. Το μέλος του «Ρουβίκωνα», ομάδα που τις προηγούμενες ημέρες έγινε θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης στη Βουλή, ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη
Τσίπρα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζει την πάγια θέση του ότι «το ένοπλο κομμάτι είναι κομμάτι του κινήματος».

Ο Γιώργος Καλαϊτζίδης, ο οποίος το 2005 είχε κατηγορηθεί για την κλοπή αστυνομικών ασπίδων των ΜΑΤ μετά από καταδρομική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη, υποστηρίζει πως «ο Ρουβίκωνας δεν είναι μια κλειστή ομάδα, η επιθυμία μας είναι να μην είναι καν ομάδα, αλλά να γίνει τάση».

Σε ερώτηση σχετικά με την ένοπλη περιφρούρηση πορείας που είχε γίνει στα Εξάρχεια, το μέλος του Ρουβίκωνα απάντησε μεταξύ άλλων: «Αυτό το πράγμα, δεν είναι ούτως ή άλλως, είτε καλό είτε κακό, είναι ανάλογα τη χρήση των μέσων, τους στόχους που βάζεις, στο τάιμινγκ που βάζεις αυτούς τους στόχους και κατά πόσο λειτουργούν θετικά ή αρνητικά με το υπόλοιπο κίνημα. Οπότε με αυτές τις προϋποθέσεις, μπορεί να είναι μέρος του κινήματος και να έχει θετικό πρόσημο και να βοηθήσει γενικότερα την υπόθεση του αγώνα. Γι αυτό κι εμείς δεν είχαμε κανένα πρόβλημα να συνδιοργανώσουμε και να έχουμε παρουσία και συμμετοχή σε μια πορεία στην οποία γνωρίζαμε από πριν ότι κάποιοι άνθρωποι θα επιλέξουν να έχουν αυτά τα μέσα».

Σχετικά με την καταστολή και την στοχοποίηση της ομάδας τους, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης υποστηρίζει πως είναι προφανές πως οι κινήσεις του Ρουβίκωνα ενοχλούν και συμπληρώνει: «Ενοχλούν το πιο συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος, το δεξιό, το οποίο έχει ψηλά στην ατζέντα του τα ζητήματα νόμου και τάξης, και το αναφέρει και γιατί πλειοδοτεί στο ζήτημα της ασφάλειας, και για να συσπειρώσει στο εσωτερικό του τις συντηρητικές ψήφους ειδικά της ακροδεξιάς».

Επίσης, εκτιμά πως και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όταν πιεστεί και της δημιουργείς πρόβλημα, «είτε είναι αριστερή, δεξιά ή κεντρώα, θα πάρει τα μέτρα της ως κράτος για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο που της δημιουργεί το πρόβλημα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα