Στην 91η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη των χωρών με βάση την ελευθερία του Τύπου

Πέρα από την οικονομική κρίση, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ακόμα περισσότερα προβλήματα, όπως είναι ο κατευθυνόμενος τύπος, μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Μέτρησης Ελευθερίας του Τύπου για το 2015, στον οποίο αναλύονται τα στοιχεία 180 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην... 91η θέση, πολύ χαμηλότερα ακόμα και από Αφρικανικές χώρες, όπως η Σενεγάλη.

Πρώτη στο
ζήτημα της ελευθερίας του Τύπου είναι η Φινλανδία και ακολουθούν άλλες βόρειες χώρες, όπως η Νορβηγία και η Δανία. Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στην δεκάδα βρίσκεται και η Τζαμάικα.

Η χώρα με την λιγότερη ελευθερία του Τύπου είναι, σύμφωνα με τον δείκτη, η Ερυθραία και ακολουθεί η Βόρεια Κορέα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως ο Παγκόσμιος Δείκτης Μέτρησης Ελευθερίας του Τύπου δημοσιεύεται κάθε χρόνο από τους «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα», μια μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Γαλλία.

Ο δείκτης υπολογίζεται κάθε χρόνο με βάση διάφορους παράγοντες, όπως είναι η ανεξαρτησία των μέσων ενημέρωσης, η διαφάνεια και η αυτολογοκρισία. Οι «Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα» αποστέλλουν κάθε χρόνο ένα ερωτηματολόγιο σε 150 ανταποκριτές τους σε διάφορες χώρες του κόσμου, σε δημοσιογράφους, αλλά και νομοθέτες και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια συλλέγουν τα στοιχεία, τα οποία αποκαλύπτουν πολλά δεδομένα για το πως λειτουργούν τα μέσα ενημέρωσης σε κάθε χώρα.

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη των χωρών

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα