Προγραμματική σύμβαση για το Κέντρο στον Ελαιώνα

Προγραμματική σύμβαση, βάσει της οποίας το Κέντρο Ανοιχτής Φιλοξενίας στον Ελαιώνα θα λειτουργεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα υπογράψει ο Δήμος Αθηναίων με το υπουργείο Εσωτερικών, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ιωάννης Μουζάλας με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Την ίδια στιγμή, από τις δηλώσεις προκύπτει ότι προτείνεται η λύση της αξιοποίησης των εγκαταλελειμμένων στρατοπέδων σε νησιά και την ηπειρωτική χώρα για την δημιουργία κέντρων προσωρινής φιλοξενίας

και κέντρων υποδοχής προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών.

Στην Αθήνα, σήμερα κι αύριο, ο αρμόδιος για θέματα Μετανάστευσης Επίτροπος, Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Φρανς Τίμερμανς, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου και της EUROPOL.

Στις 4.30 μμ θα έχουν συνάντηση με την πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου, ενώ θα μεταβούν και στο Επιχειρησιακό Γραφείο της Frontex, κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθεί το θέμα της εγκατάστασης στον Πειραιά κέντρου υποβοήθησης για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής των παράτυπων μεταναστών στη χώρα τους. Αύριο το πρωί, οι δύο Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα επισκεφθούν την Κω, όπου στη 1.00 μμ θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου, ενώ, επιστρέφοντας στην Αθήνα, θα έχουν συνάντηση, στις 4.30 μμ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο μεταξύ, στις 13.00 παραχωρούν συνέντευξη Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί για το προσφυγικό και τα άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του, που έλαβε η υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα