Ρόλο υπο-πρωθυπουργού ζητά ο Σπύρος Σαγιάς!

Έτοιμο προς κατάθεση είναι το νομοσχέδιο που πρέπει να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη από την Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άρθρα του νομοσχεδίου είναι έτοιμα, όπως και η Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Αυτό που μένει είναι να δοθεί η πολιτική εντολή από το Μαξίμου για να κατατεθεί, αφού βέβαια συγκεντρωθούν οι υπογραφές των υπουργών – κάτι που δεν είναι εύκολο με δεδομένη την γενικευμένη πολιτική αναστάτωση και τις αντιδράσεις των αρμόδιων υπουργών για τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Σημειώνεται ότι διευρύνεται
και ο αριθμός των βουλευτών που «δυστροπούν» με την συμφωνία και, σύμφωνα με πληροφορίες, πλησιάζουν τους 60.

Την ίδια ώρα στην κυβέρνηση επιταχύνονται οι εξελίξεις για ανασχηματισμό με βάση την ανάγκη αντικαταστάσεων υπουργών. Ωστόσο κυβερνητικοί παράγοντες επιδιώκουν να υπάρξουν και οργανωτικές – πολιτικές ανακατατάξεις στον στενό κύκλο του Μαξίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς εισηγείται μεταξύ άλλων την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού και την μετατροπή της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού σε Διεύθυνση με την υπαγωγή τους στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης. Ουσιαστικά εξοβελίζονται ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, που είναι αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, ο Υφυπουργός Τέρενς Κουίκ, ενώ υποβαθμίζεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος που ουσιαστικά κατέχει τη θέση του Διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού. Το έργο τους θα αναλάβει ο Σπ. Σαγιάς, ως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα