Ψηφιακοί Ολυμπιακοί Αγώνες

Το Μουσείο Μπενάκη για εμάς προσωπικά έχει δύο σημεία αναφοράς: Τον Άγγελο Δεληβοριά. Την Ειρήνη Γερουλάνου. Ωραίοι άνθρωποι.

Με ξεχωριστή προσωπικότητα, αρχοντιά, δημιουργία, προσφορά, γοητεία, φινέτσα.

Και τώρα, μέσα στην Άνοιξη, το Μουσείο Μπενάκη, σε συνεργασία με την Costa Navarino, με τα υπέροχα ξενοδοχεία της, με αυθεντική
ελληνική παράδοση, στην Μεσσηνία, που επενδύει από την αρχή της λειτουργίας τους στην τέχνη, τον πολιτισμό, την προστασία του περιβάλλοντος και την καινοτομία, ενώνουν τις δυνάμεις τους μαζί με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και παρουσιάζουν μία ξεχωριστή φωτογραφική έκθεση.

Θέμα της: Ολυμπιακοί Αγώνες 1896.

Οι ιστορικές μαυρόασπρες φωτογραφίες του Γερμανού Άλμπερτ Μάγιερ (1857-1924), ο διάσημος και επίσημος φωτογράφος της Γερμανικής αθλητικής αποστολής που ταξίδεψε στην Αθήνα και κάλυψε τους Αγώνες.

Και οι τρεις μαζί

Με αφορμή το τρέχον έτος των Ολυμπιακών Αγώνων και τα 120 χρόνια από τους πρώτους Αγώνες της σύγχρονης εποχής, οι τρεις δραστήριοι φορείς, με σημαντική παρουσία σε διαφορετικούς τομείς της χώρας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρωτοποριακό αυτό πολιτιστικό έργο.

Οι ιστορικές φωτογραφίες του Μάγιερ ανήκαν στις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη και συγκεκριμένα στην οικογένεια Γερουλάνου.

Η εικαστικός Εύα Νάθενα μαζί με τους συνεργάτες της αναβίωσε τις ιστορικές αυτές στιγμές και όπως λέει δημιουργεί διαύλους επικοινωνίας με τη σύγχρονη εποχή.

Ο Γάλλος Olivier Descotes, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, μιλάει για τα «Κοσμήματα των Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου», που μέσα από μία μοντέρνα video-art, αποτελούν μία πρωτότυπη προσέγγιση στα Ολυμπιακά Ιδεώδη.

Η Κωνστάντζα Σμπώκου - Κωνσταντακοπούλου, αρχιτέκτων διευθύντρια ΤΕΜΕΣ, λέει πως πρωτοβουλίες σαν αυτή αποτελούν μέρος της κουλτούρας της Costa Navarino. Η έκθεση γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Costa Navarino 27 Απριλίου ως 30 Νοεμβρίου.

Θυμίζουμε επίσης ότι η Costa Navarino βυθιστηκε στο σκοτάδι για μία ώρα, συμμετέχοντας συμβολικά στην Ώρα της Γης (Earth Hour). Την παγκόσμια πρωτοβουλία της WWF, η οποία καλεί τους πολίτες του κόσμου να αναλάβουν δράση για το κλίμα του πλανήτη.

Η Χαρά Μητσοτάκη - Δημόσιες Σχέσεις του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών -τονίζει ότι η έκθεση θα δώσει την ευκαιρία σε εκατομμύρια επιβάτες και επισκέπτες, να «ταξιδέψουν» ψηφιακά στους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ζωντανέψουν το μήνυμά τους σε μία εποχή που η εκεχειρία, η Ειρήνη και η συναδέλφωση των λαών χρειάζεται τόσο πολύ στον κόσμο.

Από τις 6 Μαΐου ως 16 Σεπτεμβρίου.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα