Προβλήματα λόγω κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα

Προβλήματα σημειώνονται λόγω της κακοκαιρίας στη βόρεια Ελλάδα, μία ημέρα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την Αττική, με αποτέλεσμα τον θάνατο 15 ανθρώπων.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ισχυροί άνεμοι πνέουν από το από το βράδυ στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να έχουν σημειωθεί πολλές πτώσεις δέντρων κυρίως στα ανατολικά της πόλης. Ειδικότερα από τις 04.00 μέχρι και τώρα η Πυροσβεστική
Υπηρεσία έχει επέμβει σε 10 περιπτώσεις κοπής δέντρων στην Τούμπα, τη Χαριλάου και την Καλαμαριά. Mερικά από αυτά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα Ι.Χ.. Από τις πτώσεις δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Επί ποδός βρίσκονταοι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κεντρικής Μακεδονίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τους δυνατούς ανέμους. Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 230 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και τη Γουμένισσα Κιλκίς.

Κλειστή λόγω της κακοκαιρίας παραμένει η Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης - Εδέσσης στα όρια με το νομό Πέλλα, καθώς και το τμήμα του δρόμου από τα Κουφάλια προς το Πρόχωμα. Από την έντονη βροχόπτωση στην περιοχή δήμου Χαλκηδόνος έχουν πλημμυρίσει σπίτια και δρόμοι, χωρίς να έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός παρά μόνο υλικές ζημιές.

Επίσης, στην Πλάκα Λιτοχώρου Πιερίας ολοκληρώθηκε απεγκλωβισμός δύο ατόμων και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο από όχημα το οποίο ακινητοποιήθηκε λόγω καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα: Στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο, τη Ζίτσα και την Κόνιτσα, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις αποκολλώνται βράχοι και πέφτουν στο οδόστρωμα, ενώ σε πολλά σημεία του δικτύου φερτά υλικά από χειμάρρους εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Από τη νύχτα, μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και των δήμων εργάζονται για να καθαρίσουν τους δρόμους, ενώ συνιστάται προσοχή στους οδηγούς, ειδικά σε όσους κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Keywords
Τυχαία Θέματα