Η απόγνωση θα ξενυχτήσει κι απόψε στη Μάνδρα (εικόνες – video)

Στους 16 ο τραγικός απολογισμός των νεκρώνΣτους τέσσερις ο αριθμός των αγνοούμενωνΔημοσία δαπάνη οι κηδείες των θυμάτωνΤσίπρας: Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιώνΜεσίστιες οι σημαίες και αναστολή εκδηλώσεων με εξαίρεση τις εκδηλώσεις μνήμης για το ΠολυτεχνείοΚαταγγελίες για πλιάτσικο σε γειτονιές της δυτικής ΑττικήςΠαραμένουν κλειστά τα σχολείαΣταματούν οι διακοπές ρεύματος στις πληγείσες περιοχέςΑνυπολόγιστες οι ζημιέςΠολλές περιοχές χωρίς
ρεύμα500 σπίτια διαλύθηκανH Πυροσβεστική έχει προχωρήσει στον απεγκλωβισμό 88 ατόμων από σπίτια και αυτοκίνηταΚλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Μάνδρα ΑττικήςΠοια είναι τα μέτρα ανακούφισης επαγγελματιών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία

Υπεράνθρωπες προσπάθειες συνεχίζουν να καταβάλουν τα σωστικά συνεργεία στις περιοχές της Δυτικής Αττικής, προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους μετά τη θεομηνία που έπληξε κυρίως τη Μάνδρα, τη Νέα Πέραμο και τη Μαγούλα.

Μέχρι στιγμής δύο άνθρωποι έχουν εντοπιστεί σώοι, τέσσερις ακόμη αναζητούνται, ενώ ο απολογισμός των θυμάτων κάνει λόγο για 16 νεκρούς, καθώς βρέθηκε ακόμη ένας το απόγευμα της Πέμπτης από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής. Πρόκειται για τον 50χρονο άνδρα για τον οποίο υπήρχαν πληροφορίες ότι είχε καταπλακωθεί από φερτά υλικά και λάσπες στο υπόγειο του σπιτιού του, στη θέση Γεφυράκι στη Νέα Πέραμο.

Δείτε επίσης: Τσίπρας: Δέσμευσή μας να προχωρήσουμε σε άμεση αποκατάσταση των περιουσιών (εικόνες)

Δείτε επίσης: Τραγωδία από την κακοκαιρία στη Δ. Αττική: 15 νεκροί – Εικόνες καταστροφής (video)

Δείτε επίσης: Σε κατάσταση ετοιμότητας παραμένει το Θριάσιο νοσοκομείο μετά τη θεομηνία

Ένας άνθρωπος κατάφερε να επιβιώσει επί περισσότερες από 24 ώρες μέσα στο αυτοκίνητό του που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κορακά.

Οι διασώστες κατάφεραν να τον εντοπίσουν και να τον απεγκλωβίσουν λίγα λεπτά πριν τις 12:00 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Εν ζωή βρέθηκε ένας ηλικιωμένος άντρας στην περιοχή Αγ. Γεωργίου στην Μάνδρα Αττικής. Συνολικός αριθμός αγνοουμένων πέντε άτομα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 16, 2017

Επίσης, λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν άλλον έναν ηλικιωμένο στο Παλαιοχώρι στην περιοχή Άγιος Γεώργιος. Ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί στο σπίτι του και δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με κανέναν.

Δείτε επίσης: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων από τη θεομηνία: «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε» (εικόνες)

Δείτε επίσης: Ραγίζουν καρδιές οι μαρτυρίες των τραυματιών που γλίτωσαν από τους χειμάρρους (video)

Δείτε επίσης: Συγκλονιστική μαρτυρία εργαζόμενης στο δήμο Μάνδρας: Αυτά μόνο σε ταινίες (video)

Ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων

Δείτε επίσης: Σε απόγνωση οι κάτοικοι της Νέα Περάμου – Εικόνες απόλυτης καταστροφής (εικόνες)

Ο τραγικός απολογισμός από τη θεομηνία που έπληξε τις περιοχές της Νέας Περάμου και της Μάνδρας Αττικής, σύμφωνα, με το υπουργείο Υγείας, έχει ανέλθει στους 16 νεκρούς (5 γυναίκες και 11 άνδρες) και 17 τραυματίες (6 γυναίκες και 11 άντρες). Νεκρός ανασύρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο άνδρας που αγνοούνταν από την Τετάρτη στη Νέα Πέραμο.

Δείτε επίσης: Η επόμενη μέρα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα – Ανυπολόγιστες καταστροφές (εικόνες)

Από τους τραυματίες, μία γυναίκα οδηγήθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας όπου βρίσκεται διασωληνωμένη, μία ακόμα στην πνευμονολογική κλινική, μία στην ορθοπεδική κλινική, ενώ έξι ακόμη άτομα νοσηλεύονται στην Α΄ παθολογική κλινική. Οι υπόλοιποι έλαβαν εξιτήρια.

Δείτε επίσης: ΔΕΗ: Σταματούν οι διακοπές ρεύματος στις πληγείσες περιοχές από τις πλημμύρες

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας

Με διάγγελμά του ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα και υποσχέθηκε την άμεση και πλήρη αποκατάσταση των πληγέντων, ενώ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε η πολιτεία να τους συμπαρασταθεί πλήρως.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: Ζήτησα τη σύσταση επιτροπής στη ΝΔ για την τραγωδία στη δυτική Αττική

Μεσίστιες οι σημαίες

Λόγω της κήρυξης τριήμερου εθνικού πένθους για τα θύματα της θεομηνίας στη Δυτική Αττική, ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, υπέγραψε απόφαση η οποία ορίζει ότι η Σημαία θα κυματίζει μεσίστια σε όλα τα δημόσια κτίρια από την 15η Νοεμβρίου έως και την 17η Νοεμβρίου 2017 και ότι αναστέλλονται οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις, πλην των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο, οι οποίες αποτελούν εκδηλώσεις μνήμης, σύμφωνα με το Ν.2739/1999.

Δείτε επίσης: «Ταμπουρωμένοι» στο Πολυτεχνείο αντιεξουσιαστές – Ακυρώθηκαν οι εκδηλώσεις

Δημοσία δαπάνη οι κηδείες

Ακόμα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, οι κηδείες των θυμάτων της τραγικής θεομηνίας, που έπληξε από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης τις περιοχές της Δ. Αττικής, θα τελεσθούν με δημόσια δαπάνη.

Δείτε επίσης: Συγκλονιστικά πλάνα από drone για τις πλημμύρες στην Ελευσίνα (video)

Καταγγελίες για πλιάτσικο σε γειτονιές της δυτικής Αττικής

Τις ώρες που ανθρώπινες ζωές αλλά και ολόκληρες περιουσίες χάνονταναπό τα ορμητικά νερά και τη λάσπη στην πολύπαθη δυτική Αττική, σε ορισμένες γειτονιές γίνονταν λεηλασίες.

«Κλέβουν ο,τιδήποτε βρουν μπροστά τους», κατήγγειλε μία κάτοικος της Μάνδρας μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, το οποίο πρόβαλλε ένα σχετικό βίντεο ντοκουμέντο.

Δείτε επίσης: Ντοκουμέντο από πλιάτσικο τις ώρες της τραγωδίας στη δυτική Αττική (video)

Παραμένουν κλειστά τα σχολεία

Δείτε επίσης: Καρέ – καρέ η συγκλονιστική διάσωση ηλικιωμένης στη Μάνδρα από πλημμυρισμένο σπίτι (εικόνες)

Κλειστά θα παραμείνουν και την Παρασκευή (17.11.2017) τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές.

Συγκεκριμένα, θα παραμείνουν κλειστές οι εξής σχολικές μονάδες και συγκροτήματα: 33ο δημοτικό, 122ο και 123ο νηπιαγωγείο,105ο δημοτικό, 25ο και 138ο νηπιαγωγεία, 102ο δημοτικό , 134ο δημοτικό και 108ο και 5ο νηπιαγωγείο, 29ο δημοτικό, 172ο δημοτικό, 14ο δημοτικό και 14ο νηπιαγωγείο, 36ο δημοτικό και 82ο νηπιαγωγείο, 56ο δημοτικό και 83ο νηπιαγωγείο, 66ο δημοτικό και 134ο νηπιαγωγείο, 60ο δημοτικό και 130ο νηπιαγωγείο,162ο δημοτικό και 115ο νηπιαγωγείο, 58ο δημοτικό και 61ο νηπιαγωγείο Αθήνας, 111ο δημοτικό και 120ο νηπιαγωγείο, 3ο και 9ο ΕΠΑΛ, 2ο μουσικό γυμνάσιο, 66ο γυμνάσιο Αθήνας, 38ο γυμνάσιο και 38ο ΓΕΛ, 24ο γυμνάσιο και 24ο λύκειο, 23ο γυμνάσιο, 39ο γυμνάσιο και 39ο ΓΕΛ, 72ο γυμνάσιο και 2ο ΕΠΑΛ.

Δείτε επίσης: Ποια σχολεία παραμένουν κλειστά στον δήμο της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας

Δείτε επίσης: Κλειστά 10 σχολεία την Παρασκευή στον Πειραιά

Σε ετοιμότητα ο δήμος Αθηναίων

Οι πολίτες, για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595.

Όχημα της δημοτικής αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε ασφαλείς χώρους, ατόμων που το έχουν ανάγκη. Επίσης, όλες οι δημοτικές κοινότητες έχουν θέσει σε επιφυλακή οχήματα, υλικά και ομάδες εργαζομένων.

Επίσης, σε ειδική ετοιμότητα βρίσκονται τα συνεργεία του δήμου στους λόφους Λυκαβηττού, Στρέφη και στην περιοχή του Αττικού Άλσους (Τουρκοβούνια). Στόχος να μείνουν ανοιχτά τα φρεάτια στην περίπτωση μεταφοράς μεγάλου όγκου χώματος.

Ανοικτά μέχρι το βράδυ τα φαρμακεία

Η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε τη Μάνδρας Αττικής, κατέστρεψε και τα περισσότερα φαρμακεία της περιοχής, με αποτέλεσμα την αδυναμία λειτουργίας τους.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, τα φαρμακεία της περιοχής της Μάνδρας που δεν επλήγησαν, θα παραμένουν στην υπηρεσία του κοινού μέχρι τις 23:00 και, κατόπιν συνεννόησης με τους τομεάρχες των περιοχών, οι διανυκτερεύσεις θα πραγματοποιούνται από τα φαρμακεία της περιοχής της Ελευσίνας, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ).

Ποια είναι τα μέτρα ανακούφισης επαγγελματιών που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία

Άμεσα μέτρα ανακούφισης των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις θεομηνίες στη Δυτική Αττική και στη Σύμη, προωθεί το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δείτε επίσης: Οδηγίες για εργαζόμενους και επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Μάνδρας

Συγκεκριμένα, για τις πληγείσες επιχειρήσεις, εργοδότες ή ασφαλισμένουςπου έχουν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα στις περιοχές και υπέστησαν ζημιές, θα δοθούν οι εξής διευκολύνσεις:

-Κεφαλαιοποίηση των καθυστερούμενων, μέχρι το τέλος του προηγούμενου της φυσικής καταστροφής μήνα, ασφαλιστικών εισφορών (μετά των πρόσθετων τελών, τόκων προσαυξήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων).

-Αναστολή καταβολής τρεχουσών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενομένης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, (χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό πρόσθετων τελών ή άλλων προσαυξήσεων).

Οι παραπάνω εισφορές εξοφλούνται σε 12-24 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από την 1η του επόμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο έληξε η εξάμηνη αναστολή.

Τα ίδια μέτρα θα λαμβάνονται και σε κάθε άλλη περιοχή στην οποία τυχόν προκύψουν ανάλογα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Keywords
video, διακοπες ρευματος, αλέξης τσίπρας, κεελπνο, νέα, τσιπρας, δεη, νεα δημοκρατια, ΑΝΤ1, σχολεια, αθηνα, επαλ, φαρμακεια, δημοτικες εκλογες 2010, υπουργειο εσωτερικων, σταση εργασιας, κλειστα επαγγελματα, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, κλειστα σχολεια, δεη διακοπες ρευματος, διακοπες δεη, διακοπη ρευματος, εισφορα αλληλεγγυης, Ημέρα της μητέρας, εκλογες 2010 δημοτικες, αλέξης τσίπρας, πολυτεχνειο, υπουργειο εργασιας, βιντεο, αυτοκινητο, γυναικα, εικονες, επαλ, θριασιο, θριασιο νοσοκομειο, πυροσβεστικη, πυροσβεστικο σωμα, σημαιες, ταινιες, τηλεοραση, φυσικη, αγιος γεωργιος, αδυναμια, ανθρωπος, αττικη, βραδυ, βρισκεται, γεωργιου, διαστημα, δημος, δυτικη αττικη, δυτικη, εξι, εσωτερικων, ζωη, ιδια, υπηρεσια, υπηρχαν, κτιρια, λυκειο, λογο, μηνες, μητσοτακης, νηπιαγωγειο, οχηματα, πενθος, πλιατσικο, πολιτεια, πρωι, συμη, σωμα, σπιτι, σπιτια, υπουργειο υγειας, τριημερο, ωρες, ατυχος, εθνικο, χωρα, υπουργειο, καρδιες, μπροστα, νεκροι, νοσοκομειο, ομαδες, πληροφοριες, σημαια, υγειας, υλικα
Τυχαία Θέματα