Παπαδημούλης: Προέχει να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα. Θέλω να πιστεύω ότι η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω

Aυτό που προέχει τώρα είναι «να σταθούμε δίπλα στον Τσίπρα, για να υλοποιήσει τη συμφωνία και να ανοίξουν οι τράπεζες, να κινηθεί η οικονομία» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κ. Παπαδημούλης έκανε λόγο
για δύσκολη και οδυνηρή συμφωνία, τονίζοντας ωστόσο ότι η εναλλακτική λύση θα ήταν η χρεοκοπία, που θα ήταν πιο οδυνηρή για τον λαό.

«Μετά να ‘κάνουμε ταμείο’, να δούμε τι κάναμε αυτό το 6μηνο για να δώσουμε δικαίωμα στον Σόιμπλε να μας βάλει το πιστόλι στον κρόταφο» είπε και σημείωσε ότι «όσο έχεις το χέρι απλωμένο δεν έχεις αυτοκυριαρχία, δεν έχεις αξιοπρέπεια».

«Αρέσει, δεν αρέσει, ο Τσίπρας αποτελεί τον πόλο σταθερότητας, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουμε την κυριαρχία μας.Πρέπει να πάρουμε κάποια μέτρα που έπρεπε να έχουμε ήδη πάρει, όπως την καταπολέμηση της διαφθοράς. Πρέπει να φτιάξουμε κράτος.Βλέπω ορισμένους που έκαναν μπάχαλο τη χώρα και προσπαθούν να φορτώσουν σε μια κυβέρνηση πέντε μηνών τα σκάνδαλα 40 ετών».

Όσο αφορά στις κινήσεις και τυχόν λάθος εκτιμήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση το εξάμηνο της διακυβέρνησης, είπε: «Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει απόσταση ανάμεσα στο "θέλω" και το "μπορώ" σε αυτή την Ευρώπη. Η προτεραιότητά μας, πέρα από το άνοιγμα των τραπεζών, είναι να παραμείνουμε όρθιοι και ενωμένοι και ο λαός έχει αποφασίσει ότι καπετάνιος είναι ο Τσίπρας».

«Προσπάθησαν να κάνουν ένα πολιτικό και οικονομικό πραξικόπημα αυτό το Σαββατοκύριακο. Είναι η ώρα της δικής μας ευθύνης» είπε στέλνοντας μήνυμα προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφορικά με τα ενδοκυβερνητικά και τα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «αυτά θα συζητηθούν από τα αρμόδια όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, για τους ΑΝΕΛ δεν μου πέφτει λόγος. Η κυβέρνηση αποτελεί πόλο σταθερότητας. Πρέπει να συζητούμε και να σεβόμαστε τη διαφορετική άποψη, αλλά παράλληλα να σεβόμαστε τη δημοκρατικότητα της πλειοψηφίας».

«Θέλω να πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πέσει εκ των έσω» είπε με έμφαση ο κ.Παπαδημούλης/ Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής συνεννόησης εξέφρασε τη διαφωνία του και επανέλαβε το μήνυμα ότι «όσοι ανήκουμε στον ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε ώστε να μην καταστήσουμε τον Τσίπρα όμηρο όσων μας έφεραν εδώ».

«Δεν κάνω μαθήματα και υποδείξεις στους συναδέλφους μου, ό,τι έχω να πω, θα το πω στα συλλογικά όργανα του κόμματος. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και έχουμε τον τρόπο να κρατήσουμε όρθιο, τον Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη χώρα».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Αναζητήσεις
δημήτρης παπαδημούλης ευρωβουλευτής στον αντ1
Τυχαία Θέματα