Ο Έλον Μασκ συνάντησε τον Ερντογάν: Τουρκικοί δορυφόροι και συνεργασία Tesla με τουρκικές εταιρείες στην ατζέντα

Ο ιδρυτής της ιδιωτικής διαστημικής εταιρείας SpaceX και της, γνωστής για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της Tesla Motors, Έλον Μασκ, συνάντησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, σε μια συνάντηση όπου – σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου- συζητήθηκαν το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ της SpaceX και της Tesla και τουρκικών εταιρειών, καθώς και ο τομέας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Όπως αναφέρεται
σε δημοσίευμα της Hurriyet Daily News, ο Μασκ βρίσκεται στην Τουρκία για να παραστεί στην Global SatShow, η οποία θα λάβει χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Η συνάντηση των δύο ανδρών έλαβε χώρα στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, και σε αυτήν συμμετείχαν ο υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Φαρούκ Οζλού, και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνιών, Αχμέτ Αρσλάν.

President Recep Tayyip Erdoğan received SpaceX founder and Tesla CEO Elon Musk at the Presidential Complex. pic.twitter.com/9NQiuuQwmD

Turkish Presidency (@trpresidency) November 8, 2017

Μεταξύ αυτών που συζητήθηκαν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας, ήταν τόσο η συνεργασία μεταξύ των δύο διεθνώς γνωστών εταιρειών του Μασκ και τουρκικών εταιρειών, όσο και το θέμα της εκτόξευσης των δύο τουρκικών δορυφόρων Turksat 5A και Turksat 5B. Ο πρώτος προορίζεται να εκτοξευτεί το 2020 και ο δεύτερος το 2021. Σημειώνεται πως τον Οκτώβριο η Airbus υπέβαλε την πρόταση για την κατασκευή τους η οποία έγινε τελικά αποδεκτή. Οι τελικές υπογραφές αναμένεται να μπουν στην Κωνσταντινούπολη, σε συνάντηση όπου θα παραστεί και ο Μασκ (όπως αναφέρει η Daily Sabah, η SpaceX συμμετέχει στη συμφωνία, στο πλαίσιο υπεργολαβίας της Airbus).

President Erdoğan and Tesla CEO Elon Musk discussed latest technological developments in Turkey, Presidential Spox Kalın sayshttps://t.co/nuXyD59Uwf pic.twitter.com/dvEBKSz9Uj

— DAILY SABAH (@DailySabah) November 8, 2017

Κατά τον εκπρόσωπο του Τούρκου προέδρου, συζητήθηκαν επίσης και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς και ο μπαταρίες νέας γενιάς, η αιολική και η ηλεκτρική ενέργεια, καθώς και μέτρα για την αντιμετώπιση της κυκλοφοριακής συμφόρησης στις πόλεις. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό η Τουρκία αποκάλυψε τα σχέδιά της για κατασκευή ενός πλήρως τουρκικού αυτοκινήτου ως το 2021, στόχο για τον οποίο συνεργάζονται πέντε βιομηχανικοί κολοσσοί της χώρας.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Tesla είχε στο παρελθόν εξετάσει το ενδεχόμενο επένδυσης στην Ελλάδα, ωστόσο στις επαφές που επιχείρησε να κάνει συνάντησε απροθυμία και χλιαρή ανταπόκριση, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει άπρακτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα