Ήξεις, αφήξεις και... μπάλα

Η ανακοίνωση της νέας Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας πήρε… παράταση για την Τετάρτη και δεν έγινε την Τρίτη το βράδυ όπως είχε προαναγγείλει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Έτσι, οι εξελίξεις στην Super League, η 11η αγωνιστική της οποίας, όπως όλα δείχνουν, θα διεξαχθεί κανονικά το τριήμερο 19-21 Νοεμβρίου, αναμένονται εντός της ημέρας.

Το πρωτάθλημα λοιπόν, θα συνεχιστεί κανονικά ακόμη και αν δεν τηρούνται οι προϋποθέσεις τις οποίες η ίδια η Επιτροπή Εξομάλυνσης είχε ανακοινώσει μετά τη συνεδρίαση της προηγούμενης
Πέμπτης.

Ποιες είναι αυτές; 1. Το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στο σπίτι του πρώην αρχιδιαιτητή Γιώργου Μπίκα που δεν έχει ανακοινωθεί (η έκθεση του ειδικού πραγματογνώμονα θα δοθεί στην εισαγγελία αύριο Πέμπτη) και 2. οι "συνθήκες ασφάλειας για όλους" για τις οποίες γινόταν λόγος.

Επίσης, στην ανακοίνωση υπήρχε αναφορά σε ειδική σύσκεψη της FIFA με την UEFA η οποία προφανώς έγινε τις τελευταίες ημέρες. Μόνο από εκεί θα μπορούσε να δοθεί η... οδηγία επανέναρξης των πρωταθλημάτων και σύμφωνα με πληροφορίες έτσι συνέβη με την επισήμανση στον Κωστάκη Κουτσοκούμνη ότι εξομάλυνση δεν νοείται με λουκέτα. Γι’ αυτό ο επιτετραμμένος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πρωί, πρωί την Τρίτη (15/11) ξεκίνησε την αντίστροφη μέτρηση για την σέντρα υποστηρίζοντας ότι… "απομένουν τα θέματα της Ελλάδας, που είναι η ολοκλήρωση των επαφών για νέα ΚΕΔ και restart του πρωταθλήματος".

Πουθενά λόγος για πόρισμα, πουθενά λόγος για "συνθήκες ασφάλειας για όλους", πουθενά λόγος για την άτυπη συνάντηση με τους Big-4. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, είχε ζητήσει να γίνει άτυπη συνάντηση των ιδιοκτητών των τεσσάρων μεγάλων ομάδων της Super League, προϋπόθεση που επίσης δεν τηρήθηκε.

Τέλος, η επιθυμία των εννέα ΠΑΕ της Super League να μη γίνει νέα διακοπή, όπως αποτυπώθηκε στο πρόσφατο ΔΣ της Λίγκας και εκφράστηκε στην ανακοίνωση με την οποία πάντως, διαφώνησαν οι τρεις της συμμαχίας, και η NOVA που καραδοκεί για νέες ρήτρες (σήμερα στις 18:00 υπάρχει ραντεβού ανάμεσα στις δύο πλευρές), προφανώς και έπαιξαν ρόλο για να μην ισχύσει η διακοπή στη Λίγκα.

Το όνομα του Ψυχομάνη και η διάψευση

Ο εκπρόσωπος της FIFA, λοιπόν, κινείται για να γίνει η σέντρα κανονικά. Η Επιτροπή Εξομάλυνσης που θα συνεδριάσει αύριο θα εγκρίνει τις αλλαγές στην Επιτροπή Διαιτησίας και το αργότερο μέχρι την Παρασκευή το πρωί θα έχουν ανακοινωθεί οι ορισμοί των διαιτητών για το τριήμερο που ακολουθεί. Όσον αφορά την θέση του προέδρου της ΚΕΔ ο πρώην αρχιδιαιτητής Γιώργος Ψυχομάνης που την πενταετία 2004-09 ήταν στην Επιτροπή, τα δύο πρώτα χρόνια ως αντιπρόεδρος και τα άλλα τρία ως αρχιδιαιτητής, διαψεύδει ότι θα αναλάβει αυτός το συγκεκριμένο πόστο.

Ο Γ. Ψυχομάνης έχει άριστες σχέσεις με τον Βασίλη Γκαγκάτση, ο οποίος με την σειρά του έχει πολύ καλές σχέσεις με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Αυτός που δεν έχει καλές σχέσεις με τον πρώην αρχιδιαιτητή είναι οι ομάδες της Super League που τον Φεβρουάριο του 2009 ζήτησαν και πέτυχαν την αποπομπή Ψυχομάνη από την ΚΕΔ εξαιτίας των κακών διαιτησιών.

Στάση αναμονής από Βασιλειάδη

Την ίδια ώρα, ο νέος υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης διαμηνύει ότι δεν έχει ενημέρωση για τις κινήσεις που γίνονται, πετάει το γάντι σε FIFA και UEFA, αλλά δηλώνει έτοιμος να παρέμβει όταν το κρίνει απαραίτητο. "O κ. Βασιλειάδης δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από τον κ. Κουτσοκούμνη ή μέλος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής σχετικά με το ενδεχόμενο επανέναρξης του πρωταθλήματος. Σε κάθε περίπτωση αρμόδιες για το αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, σε αυτήν τη φάση, είναι η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και οι εποπτεύουσες αρχές της FIFA και της UEFA.

Η πολιτική ηγεσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι έτοιμη να παρέμβει όποτε κρίνει ότι αυτό θα είναι απαραίτητο. Οι διαρροές τέτοιου τύπου, εάν υπάρχουν, δεν αρμόζουν στην κρισιμότητα των καταστάσεων", ήταν η ενημέρωση που δόθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού, αργά χθες το βράδυ.

ΠΗΓΗ: SPORT 24

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα