Η συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο

Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, κορυφώνεται σήμερα, Πέμπτη, η σύγκρουση στη Βουλή για τον νέο εκλογικό νόμο.

Ο στόχος των 200 ψήφων έχει χαθεί (μετά την αποχή της Χρυσής Αυγής από την ψηφοφορία) ωστόσο στόχος της κυβέρνηση είναι να καταγγείλει την άρνηση του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού να στηρίξει την απλή αναλογική, συμπράττοντας ουσιαστικά
με τη ΝΔ.

Καταψηφίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης, ενώ ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος χαρακτήρισε «αίτημα των καιρών» την απλή αναλογική.

Λεβέντης: Είμαι στενοχωρημένος για την κ. Φώφη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που έχει δηλώσει ότι το κόμμα του θα στηρίξει το νομοσχέδιο, δήλωσε από το βήμα της Βουλής στενοχωρημένος για την κ. Φώφη Γεννηματά. Προειδοποίησε δε το ΠΑΣΟΚ ότι όταν θα πανηγυρίζει η Δεξιά, δεν θα είναι στα έδρανα. Τιμωρεί ο λαός όταν προδίδονται θέσεις που είναι θεμελιακές για τη δημοκρατία, πρόσθεσε ο κ. Λεβέντης, απευθυνόμενος προσωπικά στην κ. Φώφη Γεννηματά.

Κριτική άσκησε και στη ΝΔ, λέγοντας ότι δεδομένου ότι πρόκειται για μία παράταξη με βαριά κληρονομία, θα έπρεπε πλέον να δείχνει μεγαλύτερη ωριμότητα.

Γεροβασίλη: Από το βράδυ η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους

«Από σήμερα το βράδυ, η απλή αναλογική θα είναι νόμος του κράτους», τόνιζε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM», αποκρούοντας αιτιάσεις περί «πύρρειου» νίκης της κυβέρνησης εφόσον δεν συγκεντρωθούν 200 ψήφοι. Όπως επισήμανε, δεν μπορεί να θεωρηθεί αποτυχία της κυβέρνησης, ιδιαίτερα δε όταν γίνεται νόμος του κράτους με αυξημένη πλειοψηφία, περισσότερο από τους 153 βουλευτές της συγκυβέρνησης.

«Βεβαίως, η πρόθεσή μας ήταν να ανοίξει ο δρόμος μιας προοδευτικής μεταρρύθμισης και είχαμε την εκτίμηση ότι αυτό ήταν εφικτό με δεδομένο τις θέσεις αρχής, τις οποίες είχαν προβάλει και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης», σημείωσε, αναφερόμενη κατά κύριο λόγο στο ΠΑΣΟΚ, δεδομένου ότι το Ποτάμι έχει ξεκαθαρίσει εξ αρχής ότι μιλούσε για bonus, διαφορετικό βεβαίως, αλλά bonus. Είπε ότι αυτό «είναι δραματική ήττα του κόσμου του ΠΑΣΟΚ, με δεδομένη την πάγια θέση που την εξέφρασε και η πρόεδρος, η κυρία Γεννηματά, η οποία είχε μιλήσει πρόσφατα για εκλογικό νόμο που θα στηρίζεται στην απλή αναλογική, χωρίς διχαστικά bonus, τα οποία δημιουργούν, παρά επιλύουν αδιέξοδα», ενώ επίσης πριν ένα χρόνο το ΠΑΣΟΚ είχε καταθέσει και σχετική πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα