Συναυλίες, ταινίες και ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου

Με μία μαγική συναυλία, ένα μουσικό αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τη φωνή της Μαρίνας Πετσάλη και ταυτόχρονη προβολή αποσπασμάτων από κλασσικές ελληνικές ταινίες, υποδεχόμαστε το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτμου που ξεκινά σήμερα, 21 Ιουλίου 2016 και θα μας ταξιδέψει για επτά ημέρες με όχημα την 7η Τέχνη.

Τα στενά σοκάκια της χώρας οδηγούσαν στον φρέσκο φτιαγμένο χώρο του Παλαιού Σχολείου. Εκεί χθες στην χώρα της Πάτμου, ακούστηκαν τραγούδια από παλιές ελληνικές ταινίες, μια ιδιότυπη αλλά τόσο ταιριαστή συνάμα, άτυπη έναρξη του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ
Κινηματογράφου Πάτμου, που ξεκινά σήμερα, κάνοντας πρεμιέρα με το "Υouth" του βραβευμένου Ιταλού σκηνοθέτη Paolo Sorrentino.

Από σήμερα, 21 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι το 6ο φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του και εδω στο νησί, είναι το γεγονός, όχι μόνο για σινεφίλ, αλλά και για τους τουρίστες, για ανθρώπους που εκτιμούν προσπάθειες, που αγαπούν να μαθαίνουν τις αλήθειες της 7ης τέχνης, όπως αυτή παρουσιάζεται στη ματιά του κάθε σκηνοθέτη.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Συνολικά 60 ταινίες μεγάλου μήκους, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους θα προβληθούν μοιρασμένες όπως κάθε χρόνο στους παρακάτω χώρους:
- Στον υπαίθριο χώρο του Νεοκλασσικού Σχολείου της Σκάλας κατασκευάζουμε ένα θερινό σινεμά 350 θέσεων για τη προβολή ταινιών μυθοπλασίας κάτω από τον έναστρο ουρανό του νησιού, Σκάλα Πάτμος.
- Στο Προστατευόμενο από την Ουνέσκο Παλαιό Σχολείο της Χώρας δημιουργούμε μία αίθουσα εσωτερικών προβολών στην οποία θα προβάλουμε ταινίες ντοκιμαντέρ, Χώρα Πάτμου.
- Στο Πνευματικό Κέντρο “Πάτμιον” θα γίνουν προβολές των ταινιών μικρού μήκους και θα βρίσκεται το IFFP media center, Σκάλα Πάτμος.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα