Η μοδίστρα των φυλακών φέρεται να βοήθησε τους δραπέτες της Νέας Υόρκης - Σχεδίαζαν να σκοτώσουν τον άνδρα της

Ασύλληπτοι παραμένουν οι δραπέτες που στις 6 Ιουνίου κατάφεραν να διαφύγουν από σωφρονιστικό ίδρυμα στη Νέα Υόρκη. Σύμφωνα με το CNN, η υπόθεση περιπλέκεται ακόμα περισσότερο, καθώς συνελήφθη υπάλληλος των φυλακών που φέρεται να βοήθησε τον Richard Matt και τον David Sweat
να διαφύγουν.

Prison worker Joyce Mitchell, charged with helping inmates escape, appears in court http://t.co/ugnCxoajXm pic.twitter.com/spxT5C7HnZ

NBC Nightly News (@NBCNightlyNews) June 15, 2015

Η Joyce Mitchell εργαζόταν ως μοδίστρα στο σωφρονιστικό ίδρυμα και, σύμφωνα με πηγές του CNN, φαίνεται πως οι δύο δραπέτες είχαν σχεδιάσει την δολοφονία του άνδρα της. Αυτό που δεν είναι ξεκάθαρο είναι το κατά πόσο η μοδίστρα γνώριζε το σχέδιό τους. Ακόμα, έγινε γνωστό πως οι άνδρες είχαν σχεδιάσει να φύγουν μαζί με την Mitchell, όμως η τελευταία δεν τους συνάντησε στο σημείο που είχαν κανονίσει γιατί φοβήθηκε.

The husband of prison employee Joyce Mitchell is being looked at in killers' escape, DA says. http://t.co/qMTwsxf8z7 pic.twitter.com/sSmt7UDGMr

CNN (@CNN) June 12, 2015

Όπως δείχνουν οι έρευνες, η Mitchell είχε σεξουαλικές επαφές με τον Richard Matt και στο παρελθόν είχε ερωτικές σχέσεις και με τον δεύτερο δραπέτη. Ο εισαγγελέας τονίζει μάλιστα πως οι δύο άνδρες χειραγωγούσαν την μοδίστρα ήδη από το 2013.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως η γυναίκα κρατείται επί μια εβδομάδα από τις αρχές με την κατηγορία ότι βοήθησε τους κρατούμενους να δραπετεύσουν, παρέχοντάς τους τα κατάλληλα εργαλεία, και θα απελευθερωθεί εάν δώσει 110.000 δολάρια σε μετρητά.

Τέλος, σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, στην αναζήτηση των επικίνδυνων κακοποιών συμμετέχουν πάνω από 870 αστυνομικοί στην περιοχή γύρω από τις φυλακές αλλά και στο Μεξικό και το Βερμόντ.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα