Σχέδιο για τον δίκαιο καταμερισμό των οικιακών εργασιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά επιτροπή ισότητας

Η Επιτροπή των Γυναικείων Δικαιωμάτων του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ζητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση την εφαρμογή ενός σχεδίου που να προωθεί τον δίκαιο καταμερισμό των οικιακών εργασιών. Τα μέλη ισχυρίζονται πως ο άδικος καταμερισμός των οικογενειακών υποχρεώσεων πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω της παρότρυνσης των ανδρών να συμμετάσχουν στις δουλειές του σπιτιού.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία που παρουσιάστηκε από την επιτροπή, το 70% των οικιακών εργασιών στην Αγγλία γίνονται από τις γυναίκες, ακόμα και αν δουλεύουν για περισσότερες από 30 ώρες την εβδομάδα.


Η πρόταση κατατέθηκε ως μέρος της «Ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών 2015» και δέχτηκε τα πυρά της ευρωβουλευτή του Κόμματος Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Louise Bours.

«Τι είδους οργάνωση εμπλέκεται σε τέτοιο βαθμό στις ιδιωτικές ζωές των ανθρώπων – τους γάμους, την συντροφικότητα;», δήλωσε στην βρετανική έκδοση της Huffington Post, συμπληρώνοντας πως οι ενήλικες μπορούν να διαμοιράσουν τις εργασίες μόνοι τους.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως την προηγούμενη εβδομάδα, κύριο θέμα συζήτησης στο συμβούλιο ήταν η πάταξη της βίας κατά των γυναικών και η μείωση του χάσματος στις αμοιβές των δύο φύλων. Ακόμα, τέθηκε το θέμα της άδειας πατρότητας και της δημιουργίας καμπάνιας που να παροτρύνει τους άνδρες να έχουν πιο ενεργό ρόλο στο σπίτι.

*Το κείμενο δημοσιεύτηκε στην Βρετανική έκδοση της Huffington Post.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα