Με ποιους από τους δανειστές συμφωνούμε και με ποιους διαφωνούμε σε τι, σε ένα χειρόγραφο διάγραμμα

Καθώς είναι σε εξέλιξη το «θρίλερ» των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδα και των θεσμών, με την υποβολή προτάσεων και αντιπροτάσεων και τις αλλεπάλληλες δηλώσεις και τοποθετήσεις, είναι πολύ εύκολο να «χαθεί» κανείς όσον αφορά στο τι ακριβώς συμβαίνει και ποιος διαφωνεί ή συμφωνεί με ποιον.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Μέγκαν Γκριν, οικονομολόγος της Manulife and John Hancock Asset Management, καθώς και αρθρογράφος της Sunday Business
Post, παρουσιάζει, σε ένα απλό χειρόγραφο διάγραμμα που ανάρτησε στο Twitter, πού υπάρχει κοινός τόπος και πού όχι μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών.

Where all the major players stand on Greece. Note no overlap between Greece and Germany on reforms or debt relief. pic.twitter.com/3jgJx5C7Ax

— Megan Greene (@economistmeg) June 15, 2015

Σημειώνεται ότι η ίδια, σε άρθρο της στο Politico, εκτιμά ότι η Ελλάδα θα «συνθηκολογήσει» και θα υπογράψει μια συμφωνία πολύ κοντά σε αυτά που ζητούν οι δανειστές. «Τα καλά νέα είναι ότι το τέλος του παιχνιδιού για την Ελλάδα είναι κοντά, και το καλύτερο δυνατό σενάριο για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη είναι ακόμα το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Τα κακά νέα είναι ότι το καλύτερο δυνατό σενάριο για την Ελλάδα εξακολουθεί να έχει πολύ “κακή γεύση”» γράφει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ακόμα και αν μια συμφωνία όπως αυτή που προτείνεται είναι κακή, οι εναλλακτικές εξακολουθούν να είναι πολύ χειρότερες, για όλους τους εμπλεκομένους.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα