Η αναζήτησή στο...Google και το παράλληλο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πέρα από τις αντιπολιτευτικές «κορώνες», τις πολιτικές κατηγορίες, τα μηνύματα εντός και εκτός Ελλάδας και τις αναζητήσεις στο ...Google για τον ΣΥΡΙΖΑ - όπου όπως είπε ο ίδιος πάτησε ΣΥΡΙΖΑ και του βγήκε πρόγραμμα Θεσσαλονίκης
- ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής επιχείρησε να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για το μείγμα των μέτρων που θα έπρεπε να περιλαμβάνει η συμφωνία που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση στη Βουλή.

Έχοντας προηγουμένως αγνοήσει παντελώς την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για μια συνάντηση των δυο με αφορμή του θέμα του χρέους προκειμένου να συζητήσουν τις προτάσεις της ΝΔ για το θέμα αυτό, ο κ.Μητσοτάκης στάθηκε στο δικό του «παράλληλο πρόγραμμα» εξηγώντας ότι το βάρος των - ψηφισμένων πια - μέτρων θα έπρεπε να πέσει όχι σε μισθωτούς και συνταξιούχους, αλλά στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, των ιδιωτικοποιήσεων, της προσέλκυσης επενδύσεων, επιλογές που - σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ - θα μπορούσαν να οδηγήσουν μελλοντικά σε μείωση του φορολογικού και ασφαλιστικού βάρος για ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Για να ενισχύσει μάλιστα την επιχειρηματολογία του ανέφερε εννέα βασικές αρνητικές επιπτώσεις του νομοσχεδίου αρχής γενομένης από την δραστική μείωση στις συντάξεις όσων θα βγουν στη σύνταξη από εδώ και στο εξής και την «εξόντωση» των ελεύθερων επαγγελματιών.

Επιπλέον ο κ.Μητσοτάκης στάθηκε και στις επιπτώσεις - κάνοντας λόγο για εμπαιγμό τους - στον αγροτικό κόσμο, υπενθυμίζοντας ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο ο Αλέξης Τσίπρας τους υποσχέθηκε σχεδόν τα πάντα και τώρα με το ασφαλιστικό - φορολογικό νομοσχέδιο, καταργεί τον Ο.Γ.Α. και μεταθέτει για το 2031 την καταβολή της εθνικής σύνταξης, ενώ ταυτόχρονα φορολογεί όλες τις βασικές ενισχύσεις καθώς και τις συνδεδεμένες και πράσινες ενισχύσεις.

Απαριθμώντας τις επιπτώσεις των κυβερνητικών επιλογών ο πρόεδρος της ΝΔ στάθηκε στην μείωση των πραγματικών αποδοχών όλων των εργαζομένων μισθωτών, με την το ταυτόχρονο κόψιμο του αφορολόγητου για τη μεγάλη πλειοψηφία των φορολογουμένων, όπου το νομοσχέδιο μειώνει το υφιστάμενο αφορολόγητο κατά 909 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «κοροϊδία των χαμηλόμισθων και εξόντωση των συνεπών φορολογουμένων» τονίζοντας ότι «φορτώνει στους πολίτες την εισφορά αλληλεγγύης ως μόνιμο φόρο».

Επιπλέον, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αυξάνει 12% το φόρο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ καθιερώνεται ενιαίος συντελεστής 29%, κάτι που σημαίνει ότι καταργείται ο συντελεστής 26% για κέρδη έως 50.000 ευρώ και τέλος αυξάνει τον φόρο στα μερίσματα.

Πάνω σε αυτό τον καμβά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να χτίσει την επιχειρηματολογία του από εδώ και στο εξής, προετοιμάζοντας ήδη γύρο επαφών και περιοδειών προκειμένου να χτίσει τον «κυβερνητικό» του λόγο, από τη στιγμή που παραμένει ως μόνιμη επωδός του το σύνθημα «ΦΥΓΕΤΕ» και άρα το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα