Η παρέλαση στη Μόσχα για την 71η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο

Περίπου 10.000 στρατιωτικοί, 135 στρατιωτικά οχήματα και 71 πολεμικά αεροσκάφη συμμετείχαν στην παρέλαση στη Μόσχα για την 71η επέτειο της «Ημέρας της Νίκης» επί του ναζισμού κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Στην παρέλαση συμμετείχαν για πρώτη φορά στρατιωτικοί των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και της νεοσυσταθείσας Εθνικής Φρουράς, ενώ επίσης ήταν η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν σε αυτήν γυναίκες στρατιώτες, από το Στρατιωτικό Πανεπιστήμιο του υπουργείου Άμυνας και το Στρατιωτικό Ινστιτούτο Βόλσκι.

Κατά την ομιλία
του, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι «ο στρατός μας έστειλε τον εισβολέα πίσω από εκεί που ήρθε. Οι πατεράδες και οι παππούδες μας μπόρεσαν να νικήσουν τον εχθρό. Ο λαός μας τιμώρησε τους Ναζί. Σήμερα, ο πολιτισμός είναι αντιμέτωπος με μια νέα απειλή. Είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε ένα νέο μπλοκ διεθνούς ασφαλείας για να νικήσουμε την τρομοκρατία».

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα