Προεκπτώσεις έως Τρίτη και μετά εκπτώσεις

Ολοκληρώνονται αύριο Τρίτη, 10 Μαΐου, οι ενδιάμεσες εκπτώσεις που άρχισαν την προηγούμενη Τετάρτη καθυστερημένα λόγω των εορτών του Πάσχα.

Οι προσφορές κυμαίνονται από 10 έως και 50% ανάλογα με το είδος.

«Οι απώλειες στον τζίρο της πασχαλινής αγοράς υπολογίζονται σε 7%»,

δήλωσε στο ΑΠΕ -ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης.

Ο κ. Κορκίδης πρόσθεσε :«Αυτό το επταήμερο των εκπτώσεων έπεσε ακριβώς μετά την πασχαλινή αγορά που υπάρχει μια καταναλωτική κόπωση, σε ένα μήνα που έχουν προτεραιότητα άλλες υποχρεώσεις όπως οι μαθητικές εξετάσεις. Είναι ένας μεταβατικός μήνας που ουσιαστικά οι επιχειρήσεις παραλαμβάνουν νέα εμπορεύματα και είναι άκομψο να παραλαμβάνεις νέα εμπορεύματα, να τα βγάζεις μια εβδομάδα σε έκπτωση και την επόμενη εβδομάδα η τιμή να είναι ακριβότερη για τον καταναλωτή».

Σύμφωνα με τον κ. Κορκίδη οι ενδιάμεσες εκπτώσεις δεν έχουν αποδώσει. Ωστόσο όπως γνωστοποίησε έχει ήδη κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον κώδικα δεοντολογίας και λειτουργίας της αγοράς που προβλέπει μεγαλύτερη ευελιξία και απελευθέρωση των ενδιάμεσων εκπτώσεων για κάθε κλάδο εμπορίου.

Σημειώνεται ότι μετά τις προεκπτώσεις έρχονται οι εκπτώσεις και όσοι θέλουν να ψωνίσουν ακόμη πιο οικονομικά θα πρέπει να περιμένουν μέχρι την Δευτέρα 11 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει ορισθεί για την έναρξή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα